Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ … 33 στρέμματα ή 10,5;





Χωρίς να θέλουμε να προβούμε σε περαιτέρω αναλύσεις στην παρούσα χρονική στιγμή, αφού όλα όσα αφορούν το θέμα είναι γνωστά μέσα από φήμες ή δημοσιεύματα στον αθλητικό κυρίως τύπο, παραθέτουμε απλά τα όσα γνωστά στοιχεία αφορούν την λεγόμενη περιοχή ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ και περιέχονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με στοιχεία  Αρ. Φύλλου 738 – Τεύχος Τέταρτο – 14/7/2003  και ειδικότερα στην ακόλουθη απόφαση:  

«Αριθ. 24165 (1) Έγκριση πολεοδομικής µελέτης τµήµατος της πολεοδοµικής ενότητας 5 «Κάκκαβα» (περιοχή Μπριτάννια) του Δήµου Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Απι­κής) και επικύρωση του καθορισµού οριογραµµών  ρέµατος».
Απόφαση που  επικυρώνεται ο καθορισµός των οριογραµµών ρέµατος «ΓιΑΜΠΟΥΡΑ» του Δήµου Ν. Φιλαδέλφειας (Ν. Απικής) και  εγκρίνεται το πολεοδοµικό σχέδιο τµήµατος της πολεοδοµικής ενότητας 5 – Κάκκαβα - περιοχή Μπριτά­ννια του Δήµου Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Απικής).
Ειδικότερα στην απόφαση καθορίζονται οι χρήσεις και περιγράφονται τα όρια της περικλειόμενης δασικής έκτασης.
Από τα όσα στοιχεία παραθέτουμε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το οικόπεδο της ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ (Ο.Τ. 461) έχει έκταση 10.438,70 τετραγωνικά μέτρα ή 10,5 στρέμματα από τα 30,6 συνολικά στρέμματα και έχουν ορισθεί συγκεκριμένες χρήσεις και συγκεκριμένοι οικοδομικοί όροι, που από όσα ξέρουμε δεν έχουν αλλάξει με κάποια νομοθετική ρύθμιση ή κάτι άλλο.
Το πιθανότερο, επειδή φυσικά δεν έχουμε ελέγξει τους τίτλους ιδιοκτησίας και δεν γνωρίζουμε τι, πως και αν έχουν απαλλοτριωθεί οι συγκεκριμένες εκτάσεις, αυτή να είναι και η έκταση (10,5 στρέμματα) που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς.
Οι υπόλοιποι χώροι της όλης εκτάσεως έχουν χαρακτηριστεί σαν χώροι εκπαίδευσης (ανέγερση δημοτικού σχολείου και σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες), χώροι αθλοπαιδιών, δασική έκταση  και κοινόχρηστοι χώροι.
Την μόνη απορία που πιθανόν μπορούμε να εκφράσουμε στην παρούσα χρονική στιγμή είναι η ακόλουθη. Ποιος θα συναινέσει στον αποχαρακτηρισμό των χώρων εκπαίδευσης, αθλοπαιδιών, δασικής έκτασης  και κοινόχρηστων χώρων.

Αλεπού η Κυρά Μάρω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας