Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Φ.Χ. σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων…







Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Φ.Χ. με αφορμή την με αρ. 79/4552/10.04.13 απόφαση της Δημάρχου που αναφέρεται στις μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου στις διάφορες υπηρεσίες, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει.

  • Ενώ είχαν ζητήσει σαν σωματείο να εκφράσουν την γνώμη τους για τις μετακινήσεις, πριν την υπογραφή της Δημάρχου, αυτό δεν έγινε.
  • Παράνομα δύο εργαζόμενοι με ειδικότητα εργατών νεκροταφείου, μετά την λήξη του διμήνου (άρθρο 35Ν3584/07) δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.
  • Ανατέθηκαν παράλληλα καθήκοντα σε εργαζόμενους χωρίς να ληφθεί υπόψη η κατάσταση της υγείας τους.
  • Εκφράζουν την άποψη ότι σε συγκεκριμένα τμήματα έγιναν σαρωτικές μετακινήσεις προσωπικού και κατόπιν αυτού, μέχρι να γίνει ενημέρωση των νέων καθηκόντων, τα τμήματα αυτά παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υπολειτουργίας.
  • Συμφωνούν με την ανακύκλωση των εργαζομένων σε όλα τα αντικείμενα και ειδικότερα σε θέσεις που έχουν άμεση επαφή με το κοινό, αρκεί αυτή να γίνεται σταδιακά και για όλους τους εργαζομένους. Εδώ επισημαίνουν ότι από αυτή την τακτική εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στο Νεκροταφείο, παρόλο που αυτό είναι κάτι που το ζητάει και το Δ.Σ. του σωματείου.
Κλείνοντας την ανακοίνωση αναφέρουν ότι μια καλή και εποικοδομητική συνεννόηση – συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Σωματείου, έχει πάντα καλύτερα αποτελέσματα.

Σχολιάζοντας τα όσα αναγράφονται στη ανακοίνωση, έχουμε να επισημάνουμε ότι η κάθε δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να διοικεί όπως αυτή πιστεύει καλύτερα, ακόμη και στις μετακινήσεις υπαλλήλων. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που το αποδέχεται και το σωματείο με την ανακοίνωση του.
Παρ΄ όλα αυτά δημιουργείται ένα θεματάκι, αφού αυτές ακριβώς τις επισημάνσεις τις είχε αναφέρει σε πρόσφατο Δ.Σ και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη», κος Γιάννης Τομπούλογλου. Τότε η Δήμαρχος είχε διαβεβαιώσει ότι  όλες οι μετακινήσεις έγιναν μετά από επαφές και με το σωματείο, όπως είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι τα πρόσθετα καθήκοντα δόθηκαν και σε συνεννόηση με τους δύο υπαλλήλους που γίνεται αναφορά.
Τι τελικά ισχύει; Για να αναγκαστεί να βγάλει ανακοίνωση το σωματείο εσείς τι πιστεύετε ότι τελικά ισχύει;


Αλέπου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας