«Οι καμπάνες
πληρωμένες
κάνουνε
σα λυσσασμένες»
(Διονύσιος Σολωμός)
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Ρεβυθοκεφτέδες
Υλικά:
- 1 πιάτο ρεβύθια βρασμένα και πολτοποιημένα μ΄ ένα πηρούνι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο (αν υπάρχει στο φαγητό λιώστε το, αλλιώς αν δε βάζετε καρότο κόψτε το σε ψιλά κομμάτια)
- Άνηθο και μαϊντανό
- Λίγο γάλα (προαιρετικά)
- 1 αυγό
- Φρυγανιά (όσο πάρει για να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τριμμένο τυρί σκληρό
Εκτέλεση:
- Στα πολτοποιημένα ρεβύθια, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη φρυγανιά, ώσπου να πετύχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Σ’ ένα τηγάνι, βάζουμε όχι πολύ λάδι (γιατί το ρεβύθι ρουφάει πολύ λάδι) και αφού τα πλάσουμε σε μπαλίτσες, τα αλευρώνουμε και τα ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Καλή όρεξη!
Καλή χώνεψη!
η Αλεπού με τους ρεβυθοκεφτέδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας