Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στο μίξερ όλα!



Αυτά που έγιναν χθες στο Κουντουράς δεν γίνονται ούτε σε συνεδριάσεις μαθητικών συμβουλίων.
1.       Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ευκαιρία για όποιον ήθελε να χάσει κιλά (και μάλιστα δωρεάν) αφού άλλαξε η τοποθεσία που θα γινόταν το συμβούλιο και από τον πολυχώρο της Δροσίνη, έγινε στην αίθουσα Κουντουράς.  Χαμάμ η αίθουσα, ίδρωνες, ξεΐδρωνες  και να οι αυτοσχέδιες βεντάλιες  με τις κόλες των εισηγήσεων.

2.       Πρόταση του Προέδρου να ξεκινήσουν από το 8ο θέμα : Έγκριση δημιουργίας εισόδου οχημάτων σε χώρο στάθμευσης υπογείου με διάνοιξη διόδου κάτω από υπερυψωμένο πεζοδρόμιο επί της οδού Μακρυγιάννη 28 και 30-Ν.Χ., βάσει της αριθ. 9/2013 απόφασης-εισήγησης της Ε.Π.Ζ.., γιατί ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος ήταν άρρωστος και ο υπάλληλος της πολεοδομίας που γνώριζε το θέμα (και ήταν μέσα στην αίθουσα) ήταν και αυτός άρρωστος και έπρεπε να φύγει νωρίς. Αυτό που είδαμε εμείς είναι  ότι ο υπάλληλος έφυγε όταν τελείωσε το Δημοτικό συμβούλιο (μετά τα μεσάνυχτα) και μάλιστα  να συνομιλεί αρκετή ώρα με όλους τους συμβούλους. Θα του ζητήσω να μου πει το φάρμακο για να το πάρω όταν αρρωστήσω.
3.    Από τη στιγμή που απουσίαζε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, την σκυτάλη πήρε ο Μιχάλης Κουτσάκης για να εισηγηθεί στο θέμα. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς που ήταν μέσα στην αίθουσα κατάλαβαν αυτά που είπε ο κ. Κουτσάκης, εγώ πάντως δεν κατάλαβα τίποτα . Παρουσίαζε ένα αρκετά σοβαρό θέμα, λες και θα πηγαίναμε για μπάνιο στο Λουτράκι και φυσικά δεν γνώριζε να δώσει σαφείς απαντήσεις σε ερωτήσεις συμβούλων.
4.    Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αντιπολίτευση (Καλημέρα Όμορφη Πόλη) και αφού τόνισε τα σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί να γίνει το γκαράζ, ρώτησε τον υπάλληλο της πολεοδομίας:  θα βάλετε  την υπογραφή σας για να φτιαχτεί το υπόγειο γκαράζ;  Η απάντηση ήταν: όχι δεν υπογράφω.
5.   Για να σωθεί η κατάσταση, η Διοίκηση πρότεινε να μιλήσει ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας (κατασκευαστής όχι μηχανικός , μην μπερδεύεστε) ο οποίος σταυροκοπιόταν όλη την ώρα και τόνιζε:  ψηφίστε εσείς να γίνει το υπόγειο γκαράζ και εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Νομίζω πάντως,  ότι με αυτά που είπε,  έκανε χειρότερα τα πράγματα και φάνηκε ότι κάτι κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του υπόγειου γκαράζ.
6.       Ενώ η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα έχει κρατήσει 3 ώρες και κάτι, ξαφνικά ακούστηκε από τη διοίκηση η πρόταση να αποσυρθεί το θέμα, έγινε ένας μικρός πανικός στην αίθουσα. Το θέμα τελικά  δεν αποσύρθηκε.
7.    Και ερχόμαστε στο κερασάκι της τούρτας, ενώ η διοίκηση πρότεινε το συγκεκριμένο θέμα, ενώ 3 ώρες προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι δεν είναι παράνομο να δημιουργηθεί το υπόγειο γκαράζ, έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας. Καταψηφίζεται το θέμα, το περίεργο είναι ότι καταψηφίστηκε και από την πλευρά της Διοίκησης (απών, κατά, αποχή) και το πιο καλό στην υπόθεση ήταν ότι ο κ. Κουτσάκης που πήρε την σκυτάλη για να εισηγηθεί στο θέμα, απουσίαζε από την ψηφοφορία (ενώ ήταν μέσα στην αίθουσα).

Μήπως  πρέπει αυτή η διοίκηση να ξεκινήσει να πηγαίνει στα μαθητικά συμβούλια των σχολείων για να αποκτήσει εμπειρία;
Μήπως τα μέλη των μαθητικών συμβουλίων ( 15μελές) από ότι φαίνετε έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε συμβούλια.

Αλεπού η μπουμπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας