Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«RESTART» από το 1ο Γ.Ε.Λ. Ν. Φιλαδέλφειας (γράφει ο Χρήστος Τριανταφύλλου)


Γράφει ο Χρήστος Τριανταφύλλου

Aποτελεί συγκινητικό όσο και σημαντικό γεγονός για την Ν. Φιλαδέλφεια που οι μαθητές του 1ου Γ.Ε.Λ. Ν. Φιλαδέλφειας έλαβαν το βραβείο καλύτερης ταινίας Γυμνασίων-Λυκείων για την ταινία με τίτλο «RESTART» στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών “Πάμε Σινεμά;” 

Πρόκειται για ταινία εξαιρετική. 

Λιτή, αφαιρετική όσο πρέπει, γοργή, καίρια κι ευχάριστη. Που στοχεύει κατ’ ευθείαν στο συναίσθημα κατορθώνοντας να μη γίνεται γλυκερή και μελό, που είναι καθαρά πολιτική χωρίς ούτε κατ’ ελάχιστον να προσφεύγει στην συνθηματολογία και την κομματικοποίηση. 

Που μπορεί να απλά ανθρωποκεντρική! Κι αυτή είναι η αξία της. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που οι συντελεστές της χειρίζονται την κινηματογραφική τεχνική, αξιοποιώντας συγχρόνως τη δύναμη της λογοτεχνίας. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι επίσημοι φορείς της περιοχής μας πρέπει να φροντίσουν ώστε η ταινία αυτή να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, ίσως να συνοδευτεί με συζητήσεις με τους καλλιτέχνες μαθητές με το ευρύτερο κοινό. 

Αυτή θεωρώ πως θα είναι και η ουσιαστικότερη αναγνώριση της επιτυχίας αυτών των παιδιών. Πόσο μάλλον ό,τι δείχνει το ζήσαμε δραματικά εμείς οι πρόσφυγες άλλων ιστορικών και πολιτικών συγκυριών. Που έχουμε ακούσει από τους παππούδες μας τραγικές ιστορίες αποδοχής τους από την κοινωνία στην οποία μετεγκαταστάθηκαν. 

Γιατί αυτό είναι το θέμα της ταινίας. 



πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας