Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το θέατρο της Δευτέρας…στο Δημοτκό Συμβούλιο







Στο Φουαγιέ…

Και μη μου πείτε ότι αυτή η εκπομπή έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια από το ραδιόφωνο, γιατί θα διαφωνήσουμε.
Για να σας είχα εχθές αργά το βράδυ στο «Μίλτος Κουντουράς» και να δείτε πως θα συμφωνούσατε μαζί μου. Γιατί για άλλη μια φορά, μη ρωτάτε νούμερο αφού έχει χαθεί πλέον ο λογαριασμός, παίχτηκε μια νέα θεατρική παράσταση ή όπως  για τους τύπους πλέον αναφέρεται, είχαμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ουσιαστικά είχαμε κάτι από αυτά που στην γλώσσα του θεάτρου τα λέμε «θεατρικά μονόπρακτα» αφού ουσιαστικά όλη η συνεδρίαση καταναλώθηκε για ένα θέμα.
Θέμα της Η.Δ. που κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν έπρεπε καν να έρθει στο Δ.Σ. αφού έχουμε υπηρεσίες, λέμε τώρα, έχουμε αρμόδιους, ξαναλέμε, έχουμε γενικά όλους αυτούς που πληρώνονται για να λύνουν τέτοια θέματα.
Αν και εφόσον καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και δεν βρουν άκρη, άντε να έρθει στο Δ.Σ. για να γνωμοδοτήσει αυτό ή να δώσει τα φώτα του και να ξεμπλοκάρει η υπόθεση.
Γιατί όπως φάνηκε εκ της μεγάλης κουβέντας που έγινε, ουσιαστικά η πρόθεση όσων το έφεραν για συζήτηση ήταν να αποσπάσουν μια συναινετική απόφαση στα τυφλά από τα μέλη του Δ.Σ, που ενδεχόμενα δε μια τέτοια περίπτωση να τους οδηγούσε σε μεγάλες περιπέτειες αν κάποιοι αντίθετοι το συνέχιζαν.
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά…

Πράξη πρώτη…

Αρχικά η παράσταση ήταν να δοθεί στον Πολυχώρο της Δροσίνη, η ΕΜΥ όμως με τις προβλέψεις της για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, μας τα χάλασε αφού βρεθήκαμε από την δροσιά του Πολυχώρου στο «χαμάμ» της αίθουσας του Κουντουρά.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, πάρθηκε απόφαση να γίνονται μόνιμα εκεί τα συμβούλια, ακόμη και στους θερινούς μήνες.
Για αρχή πέρασε τσάκα – τσάκα το πρώτο εκτός ημερησίας θέμα για παράταση της σύμβασης του αρμόδιου για την επισκευή των οχημάτων της αποκομιδής σκουπιδιών.
Η νέα απόπειρα του Χάρη Τομπούλογλου να συζητηθεί η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων για το θέμα της Γενικής Γραμματέως του δήμου, απέτυχε λόγω των πολλών απουσιών αφού η πρόταση δεν πέτυχε το μαγικό νούμερο των 17 θετικών ψήφων.
Είχαμε και μια οξυνσούλα με ένα θέμα που έβαλε ο γνωστός Ζαχαρίας σχετικό με τον Άτταλο, αλλά το ξεπεράσαμε σχετικά εύκολα.

Το μονόπρακτο που λέγαμε…

 Και ερχόμαστε στο κυρίως έργο.
«Έγκριση δημιουργίας εισόδου οχημάτων σε χώρο στάθμευσης υπογείου με διάνοιξη διόδου κάτω από υπερυψωμένο πεζοδρόμιο επί της οδού Μακρυγιάννη 28 και 30-Ν.Χ., βάσει της αριθ. 9/2013 απόφασης-εισήγησης της Ε.Π.Ζ.» ο τίτλος του μονόπρακτου.
Κοντά στις δυόμιση ώρες κράτησε η κουβέντα.
Να σας τα γράψω όλα όσα ειπώθηκαν δύσκολο, οπότε θα κάνω μια επιλογή για να καταλάβετε την πλοκή. Όπως τα γράφουν και στο πρόγραμμα στα θέατρα.
Βασική λεπτομέρεια, απουσίαζε ο πρωταγωνιστής αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπανικολάου, λόγω ξαφνικού κολικού…
Αντ΄ αυτού ανέλαβε ο Μιχαλιός ο ένας και μοναδικός, να μας πει ότι το θέμα είναι απόλυτα νόμιμο και ζήτησε να υπερψηφιστεί. Μέγας γαρ νομομαθής ο Μιχαλιός…
Της Νομικής, του ανοικτού Πανεπιστημίου, δεν ξέρω θα σας γελάσω και δεν το θέλω.
Βέβαια μετά την συζήτηση όλοι τον έψαχναν για να δώσει και την θετική του ψήφο στο νόμιμο όπως είπε, αλλά όσο τον είδατε και εσείς οι απόντες άλλο τόσο τον είδαμε και εμείς οι παρόντες.
Ο κακός Χάρης κατήγγειλε ότι  στην αρμόδια επιτροπή ποιότητας ζωής, το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε καθόλου και επιπλέον έγινε παραποίηση του πρακτικού για να στεριώσει η εισήγηση προς το Δ.Σ..
Ανέφερε ακόμη ότι το θέμα είναι τόσο παλιό, που ούτε ο Νίκος Παπαμικρούλης σαν δήμαρχος, αλλά ούτε και ο μακαρίτης ο Αποστολάκης είχαν δώσει το ΟΚ για να γίνει η περίφημη διάνοιξη.
Το γεγονός της παραποίησης των πρακτικών, επιβεβαίωσε με πολλές λεπτομέρειες και ο Σπύρος ο Γραμμένος σαν μέλος της επιτροπής.
Ο Σωτήρης ο Κοσκολέτος σαν ειδικός λόγω επαγγέλματος, έθεσε το ζήτημα στις σωστές του βάσεις και από Πολεοδομικής αλλά και Νομικής πλευράς.
Γενικά όσοι μίλαγαν ρώταγαν ή εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους για την νομιμότητα.
Μην κάνουμε την διάνοιξη και βρεθούμε και υπόλογοι καλοκαιριάτικα σου λέει.
Τόσα χρόνια γιατί δεν βρέθηκε λύση;
Και έτσι κάπως κύλισε η κουβέντα…
Την κακιά κακία όμως την ξεστόμισε η μικρή Ευτυχία, απευθυνόμενη στην μεγάλη Ευτυχία, λέγοντας:
«Όταν είσαι δήμαρχος, έρχεσαι στο δημοτικό συμβούλιο για να ψηφίσεις ένα ρουσφέτι; Και νόμιμο να ήταν, που δεν είναι, δεν έρχεσαι να ζητήσεις να ψηφίσουμε ένα ρουσφέτι»  
Ειπώθηκαν και άλλα πολλά, ρωτήθηκε πολλάκις και ο αρμόδιος υπάλληλος της Πολεοδομίας αν θα έβαζε την υπογραφή του για επιβεβαίωση του νόμιμου της υπόθεσης, δήλωσε ένα μεγάλο όχι, γενικά κανένας δεν έβαζε το χέρι στην φωτιά και πηγαίναμε προς την ψηφοφορία.
Εκεί ο Σταύρος ο Κόντος έκανε μια προσπάθεια να πετάξει σαν ναυαγοσώστης του Baywatch σωσίβιο στην δήμαρχο με μια σωστή πρόταση, αλλά βλέπετε είναι και ο εγωισμός στην μέση. Δεν δεχόμαστε την πρόταση σας κύριε, ποιος είστε εσείς που θα μας υποδείξετε το ορθόν…
Τελικά πέτυχαν σαν διοίκηση για μια ακόμη φορά το ακατόρθωτο.
Να καταψηφιστεί η εισήγηση και από την πλευρά των μελών της διοίκησης. Αφού η αποχή τους ουσιαστικά καταψήφιση και αποδοκιμασία ήταν.
Και όπως είπαμε ο Μιχαλιός πούετα, μήτε φωνή μήτε ακρόαση για να ψηφίσει και να στηρίξει το νόμιμο της υπόθεσης…
Ηθικό δίδαγμα Μιχαλιό, μην προτρέχεις.

Φινάλε…
Μετά από το μονόπρακτο, κάποιοι έφυγαν, οι πιο πολλοί έμειναν, αυτοί που έμειναν καταψήφισαν για μια ακόμη φορά μια αναμόρφωση προϋπολογισμού, το πρόγραμμα δράσης του Ενιαίου φορέα, αλλά…
Ψήφισαν ομόφωνα την μετονομασία μιας πλατείας, την κοπή δένδρων, την δωρεάν ταφή απόρων και άλλα συναφή.
Καλά δηλαδή που υπάρχουν και αυτά τα θέματα και θυμόμαστε τον όρο «ομοφωνία»…
Ακολούθησαν τα γνωστά στις πέριξ της πλατείας μασερί, αφού προηγουμένως δόθηκε ραντεβού για το τέλος Αυγούστου…


Αλεπού η ανταποκρίτρια

2 σχόλια:

  1. Οι τοποθετήσεις του κυρίου Τάφα καθήλωσαν το κοινό, όσο για τις δηλώσεις του κυρίου Κουτσάκη ακόμα και σήμερα έχω την απορία, τι έλεγε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια σοβαρη πολη με σοβαρους ψηφοφορους (ζητω πολλα ηδη) ο συμπαθέστατος κατα τ' αλλα Μιχαλιός θα περιοριζε τη δραστηριοτητα του στο αντικειμενο που ξερει καλα. Στο να ψηνει καφεδες και να φτιαχνει ποικιλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας