Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ




                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        
     
                                                                                                             N. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 13-5-2014

 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαϊου 2014, επιμνημόσυνη δέηση για τους αδικοχαμένους Αδελφούς Προσκόπους του Αϊδινίου, που σφαγιάσθηκαν την 18η Ιουνίου του 1919 . Παράλληλα έγιναν και αποκαλυπτήρια του μνημείου ''ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΪΔΙΝΙΟΥ'' , στην ομώνυμη Πλατεία και εγκαίνια.Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΪΔΙΝΙΟΥ που προσφάτως πήρε το όνομα της με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Την Πλατεία, την οποία αναμόρφωσε, η Δήμαρχος κα Ευτυχία Γαϊτανά - Αποστολάκη με τους συνεργάτες της , επικεφαλής τωνοποίων ήταν η κα Χατζηδάκη Μαρία Αντιδήμαρχος πρασίνου, καθαρισμού και ηλεκτροφωτισμού της Πόλης μας, σε συνεργασία με την ΈΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και την GREENPEACE.
  Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι και τους ευχαριστούμε.

Η Δήμαρχος κα Ευτυχία Γαϊτανά - Αποστολάκη, ό πατήρ Αλέξανδρος από την Αγία Τριάδα, οι Αντιδήμαρχοι κα Χατζηδάκη Μαρία, κα Καβακοπούλου Νίκη, κος Κουτσάκης Μιχάλης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΏΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ κος Παπαδόπουλος Πάνος, ο Πρόεδρος της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ κος ΔάνδολοςΠαντελής, ο Περιφερειακός Έφορος Δυτικής Αττικής κος Θεολόγης Κωνσταντίνος, οι Έφοροι της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής κοι Ιωακειμίδης,Πουλής,Λακαφώσης,Δερμάτη, ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Α/Π Ν.Φιλαδέλφειας κος Γκουβάς Παναγιώτης, ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Ν/Π κος Τριγάζης Πολυνείκης και Κώττης Θωμάς. ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Π. Καισαριανής κος Αβεντικιάν Θεόδωρος και κος Λυγκούρας, Ε.Π.Π. Νίκαιας - Κορυδαλλού κος Δρούλιας, Ε.Π.Π.Αποδήμων Αιγύπτου κος Παντελίδης, Ε.Π.Π. ΠΥ.ΒΑ. Μάρογλου Μάνος, κα Νικολαϊδου Μαίρη, Ε.Π.Π. Ν. Σμύρνης κος Αρμπελιάς Μανώλης. Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ  Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας παρέστη με την κα Μαύρα Χατζηδημητρίου καθώς και με το Τμήμα συνεργασίας του Ελληνικού Οδηγισμού.

Παρέστησαν επίσης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κοι Κόντος Απόστολος της παράταξης ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ κος Αράπογλου Γεώργιος της παράταξης ΝΕΟ.Εκ μέρους της παράταξης ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ η κα Λάλη Νάνσυ. Επίσης ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος κος Γερονικολός με την παράταξη του κου Κουμουτσάκου. Παρέστησαν επίσης ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Αϊδινιωτών που κόσμησαν και ετίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του την εκδήλωση , καθώς επίσης και οι απόγονοι των Προσκόπων Αϊδινίου, συγκεκριμένα του Φιλοκτήτη Αργυράκη, κες Μαγδαληνή και Μαρία Αργυράκη. Επίσης η κόρη της κας Αργυράκη Μαγδαληνής που αναφέρθηκε και συγκίνησε με πραγματικά ιστορικά γεγονότα από το Αϊδίνι.Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι σύλλογοι της Πόλης μας , Ηπειρωτών με την κα Μαριάννα Μήλα, Αντιοχειτών με την Πρόεδρο κα Γιαζιτζή Κατερίνα, Πελοποννησίων με τον Πρόεδρό του κο Μπόβο Χαράλαμπο,Μικρασιατών με την κα Λάλη Νάνσυ και ο Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ κος Καβακόπουλος Σπύρος.

Παρέστη επίσης σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ καθώς και μέλη μας .
Σύντομο χαιρετισμό λάβαμε από τον ΓΕΝΙΚΟ ΕΦΟΡΟ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑ. Παρέστησαν επίσης υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί συμβούλοι της Πόλης μας.
Σημαντική βοήθεια παρείχε στην διασφάλιση της Τάξης η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Φιλαδέλφειας κα ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΥ μαζί με αστυνομικούς του Α.Τ. Ν.Φιλαδέλφειας καθώς επίσης και από το τμήμα Τροχαίας Ν.Ιωνίας.
Ευχαριστούμε τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ και βραβευμένο από την Ακαδημία ΑΘΗΝΩΝ κο ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, που με την συγκινητική του αφήγηση μας οδήγησε σε πραγματικά γεγονότα που μόνο εκείνος θα μπορούσε να είχε συλλέξει και με το σπάνιο φωτογραφικό του υλικό  να μας μεταλαμπαδεύσει τη γνώση έτσι η ιστορία να μπορέσει να γίνει γνωστή σε όλους και φυσικά με το βιβλίο του
''Ο ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ'' να είναι μία πραγματική πηγή γνώσης.
Ευχαριστούμε το μέλος μας Ελευθεριάδη Σωκράτη για τον υπέροχο πίνακα που αφορά την ''θυσία των Προσκόπων στο Αϊδίνι'', τον ΚΟ Σεϊτανίδη Διαμαντή από την ''ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ'' για το υπέροχο βίντεο που κάλυψε έτσι και όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση,τον κο Σαράντο Δημητρίου από τους ''ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ'' τον κο Μιχάλη Ευστρατίου της εταιρίας ''ΘΕΙΟΣ ΦΑΝΗΣ'' , τον κο Γιώργο Στεργίου της γνωστής Εταιρίας '' ΣΤΕΡΓΙΟΥ'', το PHILA TRAVEL,το κατάστημα ξηρών καρπών ''Γρηγόρης'' και την γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ''ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ''.
Τέλος ευχαριστούμε όσες κυρίες βοήθησαν με τα υπέροχα γλυκίσματά τους.

σας ευχαριστούμε όλους
το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας