Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δημόσια θέση του Παπαμικρούλη υπέρ του Βασιλόπουλου




Τότε τας πόλεις απόλλυσθαι, όταν μη δύνωνται τους φαύλους από των σπουδαίων διακρίνειν
Αντισθένης (445-460 π.Χ)

Πλησιάζουμε στις Δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου που όλοι θα κληθούμε να επιλέξουμε ποιο δρόμο θα ακολουθήσει ο Δήμος μας την επόμενη 5ετία. Με διαμορφωμένο πλέον το τοπικό πολιτικό τοπίο θα 'θελα να εκφράσω δημόσια την άποψή μου, αφού είναι γνωστό ότι τα αφανή ρεύματα που διατρέχουν την τοπική κοινωνία είναι πολλά, συχνά επίφοβα και η όποια σιωπή επιδέχεται ανεπιθύμητες ερμηνείες.



 Άλλωστε πάντα διατύπωνα ελεύθερα τη γνώμη μου. Ως απλός ενεργός πολίτης τα τελευταία χρόνια, που παρακολουθώ τα τοπικά δρωμενα, θέλω να αποχαιρετήσω την παρούσα Δημοτική αρχή με ένα χαμόγελο που υπαινίσσεται θλίψη. Η Διοίκηση δεν είναι κάτι σαν την ποιητική Ιθάκη, δεν αρκούν οι εμπειρίες του ταξιδιού. Χρειάζεται να μπορείς να φτάσεις και στο λιμάνι. Δυστυχώς πρόσωπα που είχαν εκλεγεί για να υπηρετήσουν θεσμούς και λαό δεν κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τα ψέματα όμως τελείωσαν. Ο Δήμος πρέπει να γυρίσει σελίδα. Χρειάζεται ανθρώπους νέους, έντιμους, ικανούς, καταρτισμένους, που να έχουν διάθεση, κότσια και όραμα. Κάθε εποχή έχει τα δικά της μέτρα. Με όλο το σεβασμό σε όσους μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, πιστεύω ότι ο Άρης Βασιλόπουλος διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης της πραγματικότητας, να ανελκύσει το μισοβυθισμένο καράβι, να επιβάλει τον πολιτισμό της κάθε μέρας.
Την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις.
Καλή επιτυχία Άρη.

Νίκος Παπαμικρούλης
Αρχιτέκτων – Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας 1984-2006
Μάης 2014

πηγή:
http://e-alitheia.gr/pages/article.aspx?id=4249 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας