Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Υποβολή ψηφίσματος από την Ευτυχία Παπαλουκά υπέρ του αγώνα των μαθητών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας και ομόφωνη έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που διεξήχθη τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Ενιαίο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας "Μίλτος Κουντουράς", η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας Ευτυχία Παπαλουκά και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, κατέθεσε, προ ημερησίας διατάξεως, προς ψήφιση κείμενο με τα αιτήματα των μαθητών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας, αιτούνταν του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξει με ψήφισμά τουπολιτικά τους αγώνες που δίνουν για την προάσπιση του σχολείου τους κόντρα στην υποβάθμιση που υφίσταται, αλλά και για την προάσπιση όλων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και της Δημόσιας Παιδείας συνολικά. Επίσης ζητούσαν να δεσμευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο πως ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα βοηθήσει το σχολείο ως προς τη διατήρηση των υλικοτεχνικών του υποδομών.

Μετά την εισήγηση του θέματος από την Ευτυχία Παπαλουκά και το κάλεσμά της προς το υπόλοιπο σώμα να ψηφιστεί το κείμενο στήριξης όπως κατατέθηκε, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας, ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης.


Ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης αναφέρθηκε λακωνικά στα προβλήματαπου αντιμετωπίζουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, και του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας ειδικότερα, και μίλησε για τον αγώνα που έχουν ξεκινήσειπροκειμένου να ανατραπούν οι πολιτικές διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείαςπου εφαρμόζονται προς όφελος των ιδιωτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κατόπιν αυτών, ψήφισε ομόφωνα τα εξής:


"Η Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα των Μνημονίων έχει μπει στο στόχαστρο και βάλλεται, προκειμένου να περάσει στα χέρια ιδιωτών, όπως και κάθε τι Δημόσιο και Λαϊκό.
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ όλης της χώρας έχουν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και στον συντονισμό του αγώνα τους προκειμένου να αντισταθούν στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.
Ως Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και όλων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ της χώρας, ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών τους, την κατάργηση τμημάτων, τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση και το λουκέτο στα σχολεία τους. Απαιτούμε Δημόσια, Δωρεάν, υψηλού επιπέδου Παιδεία για όλο το λαό και να μην κλείσει ούτε και να υποβαθμιστεί κανένα σχολείο και εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα. Δεσμευόμαστε απέναντι στους μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας, τόσο ότι θα σταθούμε αρωγοί στις μαχητικές διεκδικήσεις τους, με πολιτική στήριξη αλλά και με τη φυσική μας παρουσία, όσο και ότι θα ανταποκριθούμε στα αιτήματά τους για την μη υποβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου τους."

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, εκτός του Προέδρου του Δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου και άλλοι μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας.

Παρών στη συνεδρίαση, εκπροσωπώντας το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ήταν και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος. Το Κίνημα Δεν Πληρώνωστηρίζει τον αγώνα των μαθητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην πράξη και θα συνεχίσει μέχρι την τελική ανατροπή του σχεδίου διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας