Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου του συλλόγου "ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ"



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η εκδήλωση του νεοσύστατου «Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και ομόρων δήμων», την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.
Η εκδήλωση έγινε με αφορμή της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με ειδικές στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας «Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε BAZAAR αγάπης με σκοπό την ενίσχυση της Δημοτικής Παιγνιοθήκης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Το νέο φιλανθρωπικό σωματείο έχει ως στόχο να βοηθήσει να ξεπεραστούν  οι στερεοτυπικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και να διασφαλιστούν ίσα και ίδια δικαιώματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης έχει ως στόχο την ομαλή κοινωνική ένταξη των Α.μ.Ε.Α στο κοινωνικό σύνολο, την αναγνώριση και προώθηση των δικαιωμάτων τους, την μέριμνα, την επαγγελματική αποκατάσταση τους και ως μεγάλο όνειρο: Την απόκτηση της δικής τους ιδιόκτητης στέγης στην Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα.

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας παραβρέθηκαν:
Η Δήμαρχος Ε. Γαϊτανά-Αποστολάκη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χ. Τομπούλογλου, Οι αντιδήμαρχοι Ν. Παπανικολάου και  Α.Παϊδας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Χ. Κοπελούσος, η Πρόεδρος της κοινωφελούς Ν. Καβακοπούλου, οι υποψήφιοι  Δήμαρχοι Β. Αγαγιώτου (και δ.σύμβουλος) και  Α. Κόντος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Π. Γρετζελιάς , Γ. Τομπούλογλου, Σ. Γραμμένος και  Σ. Κοσκολέτος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της Προέδρου και ιδρύτριας του συλλόγου κυρίας Ρούλας Πατίλη, και αμέσως μετά απεύθυναν χαιρετισμό οι:  Ε. Γαϊτανά-Αποστολάκη, Χ. Τομπούλογλου, Ν. Καβακοπούλου, Π. Γρετζελιάς, Β. Αγαγιώτου και Α. Κόντος.
Για θέματα και προβλήματα των ΑμΕΑ μίλησαν ο κ. Νίκος  Κασσίμης  και ο κ. Νίκος Λαμπάκης, μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου επαγγελματικής αποκατάστασης ΑμΕΑ «Το εργαστήρι».
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία της εκπληκτικής μικτής χορωδίας του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Βασίλης Βέττος.
Τα μέγιστα τόσο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης όσο και για την σύσταση και λειτουργία του συλλόγου πρόσφεραν τα μέλη του Δ.Σ., Μαριάννα Μήλα, Ανδριανή Οικονόμου και Θεοδώρα Ξαγοράρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας