Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Το επεισόδιο της ντροπής…(αναλυτικά)




Α όχι και έτσι…

Μάλλον κάποιος  δεν είδε το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και του μετέφεραν λάθος πληροφορίες, τα γράφουμε λοιπόν προς ενημέρωση.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπακώστας ζήτησε να ενημερώσει το Σώμα, επί του προϋπολογισμού, ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας Ιορδάνης Λαρδής, στον οποίο ΡΩΤΗΣΑΝ  οι Χάρης και Γιάννης Τομπούλογλου
  
(γιατί δε στείλατε τους φακέλους των υπάλληλων στο υπερεσιακό συμβούλιο για να κριθούν ως διευθυντές και προϊστάμενοι των υπηρεσιών του δήμου;
Ξέρετε πολύ καλά ότι βάση του νέου νόμου αλλά και του νέου οργανισμού λειτουργιάς του δήμου που ψήφισε σχεδόν ομόφωνα το Δ.Σ τα διευθυντικά στελέχη πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Ανωτάτης Σχολής.
Εσείς δεν έχετε αυτά τα τυπικά προσόντα άρα δεν θα μπορούσατε να είστε διευθυντής).

Τελικά τις διευκρινίσεις τις έκανε η Δήμαρχος Έφη Γαϊτανά («Ο Οργανισμός δεν εφαρμόστηκε ακόμα γιατί περιμένουμε την υπουργική απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι κρίσεις») και τονίζοντας ο κ. Λάρδης είπε ότι ακόμα δεν έχουν σταλεί οι φάκελοι γιατί δεν είναι δική μου δουλεία, τότε  οι αδελφοί Τομπούλογλου ζήτησαν από τον  κ. Λαρδή, να παραιτηθεί τώρα από Διευθυντής.

Τότε παρενέβη ο Μιχάλης Κουτσάκης, υπερασπιζόμενος τον κ. Λαρδή, λέγοντας σε έξαλλή κατάσταση «ως εδώ και μην παρέκει» θα σε φτιάξω εσένα και την οικογένεια σου, αυτά είναι τραμπουκισμοί.

Τότε  του είπε ο κ. Τομπούλογλου: τι θα μας κάνεις Κουτσάκη θα μας δείρεις;
και ο κ. Κουτσάκης  πάλι σε έξαλλη κατάσταση, κατακοκκινισμένος σηκώθηκε να πάει προς την πλευρά που καθόντουσαν οι αδελφοί Τομπούλογλου.

Tον συγκράτησαν ο Αδαμάντιος Παϊδας και η Μαρία Χατζηδάκη, ο κ. Κουτσάκης όμως συνέχιζε να φωνάζει και να βρίζει συνεργάτες (όχι δημοτικούς Συμβούλους)  του κ. Τομπούλογλου, με φράσεις που δεν είναι καθόλου κόσμιες  με αποτέλεσμα να του ζητήσει το λόγο κάποιος από το περιβάλλον του κ. Τομπούλογλου, τον οποίο όμως απώθησε ο κ. Παϊδας και ο κ. Κοσκολέτος  και το επεισόδιο έληξε, στη συνέχεια ακολούθησε έντονη φραστική επίθεση της Μαρίας Χατζηδάκη προς τον Γιάννη Τομπούλογλου, ποιος νομίζεις ότι είσαι;  δεν είσαι τίποτα, ο Γιάννης Τομπούλογλου της είπε: εγώ τουλάχιστον είμαι περισσότερα  χρόνια δημοτικός σύμβουλος και ευτυχώς γνωρίζω κάποια πράγματα, η Μαρία Χατζηδάκη συνέχισε να φωνάζει: σιγά μωρέ τίποτα δεν είσαι και ο κ. Παπακώστας διέκοψε για 10΄ τη συνεδρίαση…

Στη συνέχεια ο σύζυγος της κας Χατζηδάκη πήγε νευριασμένος να ρωτήσει το λόγο που μίλησε έτσι στη γυναικά του ο Γιάννης Τομπούλογλου, άρχισε να λέει με ειρωνικό ύφος :  για χαλάρωσε και για χαλάρωσε, ώσπου μπήκαν κάποιοι δημότες στη μέση και έληξε ήρεμα το επεισόδιο.

 

Αλεπού η μπουμπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας