Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Φτου, από την αρχή



Προϋπολογισμός 2013…
Φτου, από την αρχή.

Όλα τα είχε η Μαριωρή…
Αφού μετά από αρκετό κόπο και φαγωμάρα κατορθώσαμε να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου, ουσιαστικά από εχθές βρισκόμαστε στα ίδια και επί τα αυτά.


Να μην έχουμε δηλαδή Προϋπολογισμό, αφού με το υπ’ αριθμ. 14853/12666 έγγραφό της η Περιφέρεια τον απέρριψε και ζητάει από το Δήμο να ισοσκελίσει τα έσοδα και τις δαπάνες των ανταποδοτικών, συμμορφούμενος με τα οριζόμενα της παραγράφου 5, του άρθρου 5, της υπ’ αριθμ. 47490/18.12.2012 ΚΥΑ.

Και ως γνωστόν όλα τα ξεπερνάς, όχι όμως μια ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) αφού είναι σαν να μην υπολογίζεις κοτζάμ υπουργάρες που φροντίζουν με τις αποφάσεις τους για το καλό μας. Τρομάρα μας γενικώς…

Για να μας κάνει την ζωή πιο δύσκολη ζητάει επιπλέον και άλλες 2 - 3 τυπικές διορθώσεις.
Και όλα αυτά μέσα σε 15 ημέρες.

Η αιτία;

Σύμφωνα με τα γραφούμενα το βασικό πρόβλημα είναι το ποσοστό εισπραξιμότητας του Δήμου για το 2012, ανήλθε σε 0,82 ή 82%.

Και μη ρωτάτε να σας πω αν αυτό το νούμερο είναι μικρό ή μεγάλο, καλύτερο ή χειρότερο από άλλους δήμους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όχι μόνο δημιουργεί πρόβλημα, σύμφωνα με τους φωστήρες που τώρα που διαλύθηκαν όλα αποφάσισαν να ελέγχουν τα πάντα στα σοβαρά, αλλά δημιουργεί και ένα άνοιγμα κοντά στο 1.000.000 γιούρα, που κάπου πρέπει να τα βρούμε για να βάλουν τζίφρες και να πορευτούμε εμείς και αυτοί εν ειρήνη και δημιουργία μέχρι τον Δεκέμβρη.

Όχι πως δεν κάνουν καλά, έστω και αν άργησαν κάποια χρόνια, αλλά η ουσία του προβλήματος είναι ότι μας βάζουν μια νέα εξίσωση με δύο πιθανές λύσεις.

Λύσεις, που για τον Δήμο μας με τα γνωστά προβλήματα είναι σαν να τους βάζουμε να ξαναποδείξουν την θεωρία της σχετικότητας ή κάτι παρόμοιο.

Αφού όλα αυτά γίνονται είτε με αύξηση των δημοτικών τελών ή ανταποδοτικών όπως λέγονται επισήμως είτε με μείωση εξόδων, που και αυτά το βλέπω κομμάτι δύσκολο να γίνει.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Εδώ είμαστε, να περάσει το πρώτο σοκ, θα ψαχτούμε λιγάκι και θα τα ξαναπούμε.
Αν και βλέπω νέα μάχη χαρακωμάτων για να υποστεί κάποιος τις ευθύνες, λες και αυτό είναι το ζητούμενο τώρα…

Αλεπού ανταποκρίτρια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας