Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Φθινοπωρινό Όπεν του ΣΟΝΦ: Ισόβαθμοι νικητές εκπρόσωποι 2 γενιών του Φιλαδελφιώτικου σκακιού!

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 28 Νοέμβρη το φθινοπωρινό ανοικτό τουρνουά του ΣΟΝΦ. 32 σκακιστές και σκακίστριες από 14 συλλόγους της Αττικής, εκπρόσωποι κυριολεκτικά όλων των γενιών των σκακιστών (οι δύο μεγαλύτεροι ήταν 89 και 62 ετών και οι δύο νεώτεροι 7 και 9!) τίμησαν με τη συμμετοχή τους τα 10 χρόνια από την ίδρυση του ΣΟΝΦ όπου και ήταν αφιερωμένη η διοργάνωση. 
 
Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες δύο σκακιστές που εκπροσωπούν ο ένας τη γενιά των ηρωικών πρωτοπόρων του Φιλαδελφειώτικου σκακιού και ο άλλος το –φωτεινό θέλουμε να ελπίζουμε- μέλλον του. Έτσι την 1η θέση, μετά την άρση της ισοβαθμίας, κατέλαβε ο Γιώργος Παπαδόπουλος (ΑΟ Πεύκης), ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους και ισχυρότερους σκακιστές του παλιού σκακιστικού τμήματος του ΑΟΝΦ. Μάλιστα το 1973 ήταν μέλος της ομάδας του ΣΟ Αμπελοκήπων που στέφθηκε πρωταθλήτρια εφήβων. 
Στη 2η θέση ο 13χρονος Χαράλαμπος Σπανός, μια από τις σημαντικές ελπίδες του ΣΟΝΦ, τερμάτισε επίσης αήττητος το τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί ότι νίκησε τον πρώτο στην αρχική κατάταξη με βάση το βαθμό αξιολόγησης και έφερε ισοπαλίες με τον 1ο, 3ο και 4ο της τελικής βαθμολογίας. 
3ος με 5 βαθμούς βγήκε μετά την άρση της ισοβαθμίας ο Γιώργος Σκουφάς (ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας).

Σε ότι αφορά στους σκακιστές του ΣΟΝΦ αξίζει να σημειωθεί επίσης η αξιόλογη επανεμφάνιση, μετά από πολυετή απουσία, της Μόρφως Κοντιώτη καθώς και η συμμετοχή των Νίκου Δεληγιάννη και Στέλιου Χατζήβεη, 11 και 9 ετών αντίστοιχα, που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε ανοικτό τουρνουά σκακιού και αποκόμισαν πολυτιμότατη εμπειρία.

30 Νοέμβρη 2013
Νέα Φιλαδέλφεια
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά),
Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 - τηλ 2117056447 - www.sonf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας