Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ


Ο ΣΟΝΦ, που φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυση του, απέκτησε το δικό του σποτ!

Ευχαριστούμε θερμά το tvfi.gr και τον Τάσο Κάτσαρη για την προσφορά και τη δουλειά τους Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας Το σποτ στο tvfi.gr και στο vimeo.com
 Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας ιδρύθηκε στα τέλη του 2003, ως επιστέγασμα της προσπάθειας πολλών σκακιστών του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής για να βρουν ξανά οι πολυάριθμοι φίλοι του πνευματικού αυτού αθλήματος ένα φιλόξενο χώρο για να ασχοληθούν, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχαγωγικά, με το σκάκι. Είναι κληρονόμος και συνεχιστής της παράδοσης του σκακιστικού τμήματος του ΑΟΝΦ To 2013 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τελική φάση της Α Εθνικής!
 Στο δημοτικό σχολικό πρωτάθλημα που έγινε στις 9 Μάρτίου σημειώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών (155) μετά το 2010 (οπότε είχε χαρακτήρα περιφερειακού)

«7ο Φθινοπωρινό Ανοικτό Τουρνουά Σ.Ο.Ν.Φ.»  
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει το 7ο Φθινοπωρινό ανοικτό σκακιστικό τουρνουά. Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. καθώς και σκακιστές/στριες ομόρων συλλόγων. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 36. 
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει αδικαιολόγητα εγκαταλείψει τουρνουά στο παρελθόν
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 
Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη, με έναρξη την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση με το λεωφορείο αριθμός Β8 και Β9 στάση Κομπαρσίτα) Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:00 μ.μ. Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους) θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο τρεις μέρες πριν τον επόμενο γύρο κατόπιν συμφωνίας τω δύο αντιπάλων και ενημέρωσης του διαιτητή. Αναβολές δεν επιτρέπονται στους δύο τελευταίους γύρους. 
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος. Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή. Σκακιστής ο οποίος θα δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά. 
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα. Μηδενίζεται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.
 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια: α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα, β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας, γ) Αριθμός νικών ΕΠΑΘΛΑ θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης του τουρνουά. 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΙ Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος. Διαιτητής Αγώνων είναι ο διεθνής Διαιτητής Βαζελάκης Οδυσσέας Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad@yahoo.gr και τον Βαζελάκη Οδυσσέα τηλ. 2102528417 και 6936877326 e-mail odvazelakis@gmail.com
«Φθινόπωρο 2013» 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ  
Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει κλειστό τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση και νόρμα τίτλου με την επωνυμία «Φθινόπωρο 2013». Θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Θα διεξαχθεί με σύστημα πουλ. Στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεγαλύτερος των 10 τότε θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Οι αγώνες θα διεξάγονται στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση με το λεωφορείο αριθμός Β8, Α9 και Β9) Ημέρες των αγώνων ορίζονται :  
1ος Γύρος Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 
 2ος Γύρος Δευτέρα 21 Οκτωβρίου  
3ος Γύρος Δευτέρα 4 Νοεμβρίου  
4ος Γύρος Δευτέρα 11 Νοεμβρίου  
5ος Γύρος Δευτέρα 18 Νοεμβρίου  
6ος Γύρος Δευτέρα 25 Νοεμβρίου  
7ος Γύρος  
8ος Γύρος  
9ος Γύρος Δευτέρα Δευτέρα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 9 Νοεμβρίου 16 Δεκεμβρίου Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:00 μ.μ. [η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά] Αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους) γίνονται δεκτές μόνο με συνεννόηση των δύο αντιπάλων και κοινοποίηση στον διαιτητή .  
Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους) θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο τρεις μέρες πριν τον επόμενο γύρο κατόπιν συμφωνίας τω δύο αντιπάλων και ενημέρωσης του διαιτητή. Αναβολές δεν επιτρέπονται στους δύο τελευταίους γύρους. 
 Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος. Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή. Σκακιστής ο οποίος θα δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.  
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει αδικαιολόγητα εγκαταλείψει τουρνουά στο παρελθόν ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και στην συνέχεια 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.. Μηδενίζεται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. με διεθνή βαθμό αξιολόγησης πάνω από 1800, κατ' εξαίρεση μπορούν να προσκληθούν νέοι σκακιστές του συλλόγου, με μικρότερο ΕΛΟ με ευθύνη των διοργανωτών, καθώς και σκακιστές/στριες ομόρων συλλόγων με διεθνή βαθμό αξιολόγησης πάνω από 1900 Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος.  
ΠΑΡΑΒΟΛΑ Θα εισπραχθεί παράβολο 20 € από κάθε σκακιστή.  
ΕΠΑΘΛΑ Με συμπληρωματική προκήρυξη θα οριστούν τα έπαθλα.  
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:  
· Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα  
· Sonneborn-Berger  
· Αριθμός νικών 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad@yahoo.gr, και τον Βαζελάκη Οδυσσέα τηλ. 6936877326, e-mail odysulys@yahoo.gr, Διευθυντής αγώνων είναι Μπαλάσκας Νικόλαος Διαιτητής Αγώνων είναι ο διεθνής Διαιτητής Βαζελάκης Οδυσσέας · Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου · μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad@yahoo.gr · και τον Βαζελάκη Οδυσσέα τηλ. 6936877326, e-Mail odysulys@yahoo.gr,  
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 - τηλ 2117056447 - www.sonf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας