Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Παρουσίαση και ομόφωνη αποδοχή…




Μεγάλες στιγμές έζησε εχθές Τετάρτη η γνωστή αίθουσα του «Μίλτος Κουντουράς».
Εκεί ντε που για ψύλλου πήδημα άλλες φορές, όταν θεωρητικά συνεδριάζει το Δ.Σ., έχουμε παρακολουθήσει σκηνές από αυτές που ονομάζουμε «απείρου κάλλους».
Σε μια συνήθως άδεια αίθουσα από παρατηρητές των συνεδριάσεων.
Εχθές όμως, Τετάρτη 2 Οκτώβρη, η αίθουσα και όχι μόνο, γέμισε.
Να ήταν η διακόσμηση, τα λουλουδάκια, η γιγαντοοθόνη αυτά που τράβηξαν τον κόσμο;
Τίποτα από όλα αυτά, απλά το πρόγραμμα της Η.Δ. διευκρίνιζε ότι σε παγκόσμια πρώτη θα παρακολουθούσαμε την παρουσίαση του πλάνου για την σχεδίαση και κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Η προϊστορία γνωστή για τα όσα συνέβησαν  το 2003 με τη πρόθεση των τότε ισχυρών να κατασκευάσουν, με άλλοθι τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου τα πάντα θα ήταν επιτρεπτά και αποδεκτά, ένα τερατούργημα κάτι σαν Mall με ολίγον από γήπεδο. Που και αυτό αν μπορούσαν θα το απέφευγαν, αλλά δυστυχώς για αυτούς ήταν το άλλοθι τους.
Τα όσα λοιπόν γεγονότα έχουν γίνει μέχρι τώρα, βοήθησαν στο να μαζευτεί ο κόσμος, αφού ο καθένας από την πλευρά του είχε ενδιαφέρον να μάθει τι μέλλει γενέσθαι.


Τέλος πάντων πάμε στα του σήμερα.
Παρουσία λοιπόν του Δημήτρη Μελισσανίδη, παλαιών ποδοσφαιριστών και παραγόντων  της ΑΕΚ, αλλά και πολλών φίλων του συλλόγου, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Μίλτος Κουντουράς», έγινε το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου παρουσιάστηκε το project του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, τόνισε πως:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της, εκεί που το έχτισαν οι προγονοί μας, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα. Θέλουμε σεβόμενοι το περιβάλλον και την περιοχή να χτίσουμε το γήπεδό μας. Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας».

Στην συνέχεια, ο κ. Ανδριόπουλος παρουσίασε βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά από το project. Μίλησε για την χωρητικότητα του γηπέδου, η οποία θα είναι ανάμεσα στις 32.500 και τις 34.000. Ανέφερε επίσης ότι κατά την φάση της κατασκευής το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας. Επίσης, τόνισε πως το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, ενώ συζητείται η πιθανότητα να υπάρξει και υπογειοποίηση  δρόμων, με έξοδα του συλλόγου..

Τον λόγο πήρε εκ νέου ο κ. Μελισσανίδης, προκειμένου να κάνει γνωστές ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και να ευχαριστήσει τον κ Κυρατσού, τον αρχιτέκτονα που ανέλαβε τον σχεδιασμού του έργου, σε συνεργασία με τον Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κυρατσού και θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Και θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται να βρίσκονται δίπλα σε ένα τέτοιο έργο».

Ειπώθηκε επίσης ότι το έργο υπολογίζεται να κοστίσει 65 εκ. ευρώ, θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο ενώ θα είναι έτοιμο να ξεκινήσουν οι εργασίες τον Ιανουάριο του 2014 και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν  μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Τοποθετήσεις Δημάρχου – αντιπολίτευσης

Η Δήμαρχος κ. ΓαΪτανά τόνισε:
«Είναι ένα έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που θα μετατρέψει την περιοχή μας σε κόμβο αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα γίνει βασίλισσα ξανά».

Ο Χάρης Τομπούλογλου, είπε:
«Το σχέδιο που μας φέρατε σήμερα είναι πράγματι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνεται. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη.
Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο ναι».

Ο Σταύρος Κόντος μεταξύ των άλλων είπε::
«Έχουμε ένα σχέδιο υλοποιήσιμο. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα».

"Ναι" στην πρόταση της ΑΕΚ, είπαν και η κ. Ματσουκά, ο κ. Γρετζελιάς, αλλά και όσοι πήραν τον λόγο.

Ονομαστική ψηφοφορία

Το Δημοτικό Συμβούλιο στο τέλος της συνεδρίασης ψήφισε ονομαστικά (κατόπιν αιτήματος του Χάρη Τομπούλογλου) το επί της αρχής σχέδιο που παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Το παρουσιασθέν αρχικό πλάνο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Αλεπού η αναταποκρίτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας