Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Στη Δημητσάνα και στη Στεμνίτσα ο Σύνδεσμος Μικρασιατών



Εκδρομή πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 ο Σύνδεσμος Μικρασιατών  Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ , στην Στεμνίτσα, Δημητσάνα.
Μια παρέα 85 ατόμων (όλων των ηλικιών) αναχώρησε το πρωί από τη Ν. Φιλαδέλφεια με προορισμό την Δημητσάνα και την Στεμνίτσα.
Η πρώτη στάση ήταν στο μοναστήρι στη Μονή Κερνίτσης κοντά στη Βυτίνα.



Στη συνέχεια τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου  επισκέφτηκαν το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης  το οποίο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα ανατολικά της Δημητσάνας δίπλα στο κεφαλάρι του Αϊ Γιάννη. Παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ του μουσείου «Βυρσοδεψία» όπου είναι  η τεχνική που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία δερμάτων ζωών προκειμένου να κατασκευαστούν δερμάτινα υποδήματα, ρούχα κτλ. Επίσης παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για την κατασκευή του μπαρουτιού στα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Στην συνέχεια επισκεφτήκαν το χωρίο Στεμνίτσα και γευμάτισαν σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Στο γυρισμό η στάση για τον απογευματινό τους καφέ ήταν το χωρίο Καρύταινα που είναι χτισμένο σε κορυφή λόφου γύρω από μεσαιωνικό κάστρο.
Στην επιστροφή τους προς τη Ν. Φιλαδέλφεια αφού τραγούδησαν και διασκέδασαν με μικρασιάτικα τραγούδια, έδωσαν το ραντεβού τους στις επόμενες εκδηλώσεις του Συνδέσμου και φυσικά στην επόμενη εκδρομή.

Μεταξύ των εκδρομέων ήταν: ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σωτήρης Κοσκολέτος, Γιάννης Τομπούλογλου, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας Δήμητρα Δερμανούτσου, η Τοπική Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας Αλέξάνδρα Φακίνου κ.α

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       Χρήστος Τριανταφύλλου                                                                      Κωνσταντίνα Μυλωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας