Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Περί των εσόδων της Πρωτομαγιάς 2011







Αντιγράφουμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την ακόλουθη ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.ethnos.gr -  (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63804884)    
Το κείμενο αναφέρεται στο γνωστό θέμα της Πρωτομαγιάς του 2011 και τα όσα ακολούθησαν με την αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δήμου.                         
Μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ζητάει από την Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Αττικής «την εξέταση απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών της Δημάρχου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας βάσει του άρθρου 122, παρ. 6, Ν. 3584/2007 και των μελών της διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου».
 Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κος Χάρης Τομπούλογλου, είχε αποχωρήσει από την επίμαχη συνεδρίαση καταγγέλλοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια για συγκάλυψη της υπόθεσης. Αποχώρηση για την οποία είχε κατηγορηθεί ότι έγινε για να μην πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα.
Οι όποιες όμως μέχρι στιγμής εξελίξεις μάλλον τον δικαιώνουν.
Η Αλεπού αναγνώστρια του διαδικτύου
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΑΘΩΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ»

Επιστολή υπαλλήλων του Δήμου Χαλκηδόνας - Ν. Φιλαδέλφειας

Τη διαμαρτυρία τους για το δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» στις 10 Φεβρουαρίου 2013, με τίτλο «Πλυντήρια αθωωτικών αποφάσεων τα πειθαρχικά» εξέφρασαν οι τέσσερις υπάλληλοι του Δήμου Χαλκηδόνας - Νέας Φιλαδέλφειας Γ.Α., Ι.Λ., Γ.Π. και Λ.Π. σε επιστολή που απέστειλαν στο «Έθνος».
Αναφέρουν ότι το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του δήμου τους απάλλαξε με ψήφους 4-1 ύστερα από απαλλακτική πρόταση της δημάρχου Ευτυχίας Γαϊτανά -Αποστολάκη για τις κατηγορίες που αναφέρονταν σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με τις οποίες λάμβαναν παρανόμως «προκαταβολές» και «έναντι» από μικροπωλητές στο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά του 2011.
Όπως επισημαίνουν οι τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι, η συγκεκριμένη υπόθεση από ποινική πλευρά βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, δηλαδή δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος κανενός εκ των εμπλεκόμενων προσώπων και δεν έχει εκδοθεί καμία καταδικαστική απόφαση εναντίον τους.
Σημειώνουν επίσης ότι η διερευνώμενη καταγγελία από τον εισαγγελέα δεν αφορά την κατηγορία της υπεξαίρεσης. Χαρακτηρίζουν δε συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς ότι «λάμβαναν παρανόμως προκαταβολές και έναντι» ιδίως -όπως αναφέρουν στην επιστολής τους- όταν αυτή συνοδεύεται από αβάσιμους ισχυρισμούς «περί τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Η απάντηση του «Έθνους της Κυριακής»
 
Στο δημοσίευμα της 10ης Φεβρουαρίου οι αναφορές που υπάρχουν για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους στον Δήμο Χαλκηδόνας - Νέας Φιλαδέλφειας προέρχονται από το κείμενο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που κατατέθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο. Η συγκεκριμένη περίπτωση συμπεριλήφθηκε στο δημοσίευμα, καθώς ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μετά την κοινοποίηση της αθωωτικής απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου, με το έγγραφο ΓΕΔΔ /φ.1483.12/1929 της 31ης Ιανουαρίου 2013, επικαλούμενος την ΕΔΕ και παρά το γεγονός ότι έχει απολέσει το δικαίωμα της ένστασης, καλεί την Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Αττικής «για την εξέταση απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών της Δημάρχου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας βάσει του άρθρου 122, παρ. 6, Ν. 3584/2007 και των μελών της διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, γιατί δεν παρέπεμψαν την υπόθεση στο ανώτερο Υπηρεσιακό Συμβούλιο λόγω του ότι οι συγκεκριμένες πράξεις επισύρουν σαφώς ανώτερες πειθαρχικές ποινές από αυτές που μπορεί να επιβάλει η Εκτελεστική Επιτροπή (έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο αποδοχών έως και δύο μηνών)». Παράλληλα ο Γενικός Επιθεωρητής ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών «κατά των υπαλλήλων που κατονομάζει η σχετική ΕΔΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας