Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο … αλλού για αλλού…



Τα προπαρασκευαστικά…
Και εκεί που για την συνεδρίαση της Δευτέρας είπαμε ότι απλά καταγράφηκε στην ιστορία…
Να σου εχθές που ξανάρθαμε στα ίσα μας.
Μια σχετικά «καλή» συνεδρίαση για μια Αλεπού ανταποκρίτρια, με τις εντάσεις της, τις «περίεργες» απουσίες, τις  διακοπές της για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τελικά την φυγή, αποχώρηση θα την πουν κάποιοι άλλοι, για φυγή θα επιμένουμε εμείς της Κυράς της «Πόλης της» …

Φαίνεται ότι στα προπαρασκευαστικά μαθήματα για την κάθε συνεδρίαση με τον «καθηγητή επικοινωνιολόγο», η κόντρα στο συγκεκριμένο σημείο δεν είχε προβλεφθεί.
Που να το φανταστούν άλλωστε ότι και αυτός ο παγκάκιστος Μικρός Γιαννάκης, θα πήγαινε και θα θυμόταν ότι για όποιο σχετικό πρόβλημα παρουσιαζόταν στα της Πολιτικής Προστασίας θα τηλεφωνούσαν σε αυτόν, αφού όλοι οι άλλοι ανευθυνουπεύθυνοι είχαν συνήθως τα τηλέφωνα τους κλειστά.
Κάτι απαιτήσεις που έχει ο κόσμος.
Έτσι εύκολα χαλάς την σιέστα σου;
Κάτι που δικαιολόγησε σε άπταιστον Κουτσάκιο λογική ο τότε και υπεύθυνος της Π.Π. Μιχαλιός, λέγοντας το αμίμητο.
«Η ειδοποίηση ξεκινάει από τα κάτω επίπεδα της πυραμίδας»…
Και αν Μιχαλιό κάποιος παίξει το σπασμένο τηλέφωνο, ποιος θα έχει την ευθύνη;
Ο από το κάτω επίπεδο ή ο υπεύθυνος;
Αλλά με αυτά και με αυτά, το κακό είχε γίνει.
Έφυγε η Κυρά της Πόλης της και μπορέσανε τουλάχιστον να συνεννοηθούνε στο υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Και το κυρίως πιάτο… 
Η καλή νύχτα πάντως φάνηκε από την αρχή.
Σε ψήφισμα συμπαράστασης προς την Α.Ε.Κ. που έφερε η Ρούλα Κοσμά, αντέδρασαν οι της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού κατά τα γνωστά είναι Α.Ε. και τα σχετικά ακαταλαβίστικα δι εμάς τους κοινούς θνητούς ΑΕΚτζήδες, τους μη κατέχοντες τα της κομμουνιστικής θεωρίας.
Αντέδρασαν σύμβουλοι, παρατηρητές, θεατές κλπ. παρευρισκόμενοι.
Τελικά το ψήφισμα εγκρίθηκε με την παρουσία την τελευταία στιγμή του Αδαμάντιου αντιδημάρχου.
Ακολούθησε η συνήθης αναφορά με ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους παιδικούς σταθμούς.
Μια που είπαμε για παρουσία, ας πούμε και τις απουσίες.
Έλειψαν, προσοχή δεν λέω μας έλειψαν, οι της ομάδας των ανεξαρτήτων εξαρτημένων από τον Παντελή και ένας είναι ο Παντελής. Απουσία για διευκόλυνση της διοίκησης να περάσουν κάποια θέματα ή απλά έτυχε;
Βέβαια κάποια στιγμή εμφανίστηκε και μας τίμησε δια της παρουσίας της η μικροτέρα  της Ομάδας, Ευτυχία και ουχί Έφη για να μην την μπερδεύουν με άλλη συνονόματη.
Έλειπε ακόμη ο πρώην αντιδήμαρχος Παύλος, ο οποίος γενικά έχει χάσει τα κουράγια του μετά την μη ανανέωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Έτσι το λένε τώρα…
Έλειπαν και ο Γιατρός, ο Ψηλός, ο Βεργής ο Βαλασσάς.

Όπου πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις…
  • Με 12 ψήφους υπέρ και 10 κατά ο Μιχάλης Κουτσάκης είναι ο νέος Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη με τις ίδιες ψήφους ο Ηλίας Τάφας.
      Ειπώθηκε ακόμη ότι η βασική δουλειά του νέου Presidente, είναι να κατορθώσει να  κλείσει τον Φορέα και να ενσωματώσει τις δραστηριότητες του στον Δήμο.
     Φυσικά υπάρχει ένα προβληματάκι ύψους 1.200.000 € που είναι τα νέα χρέη του Φορέα και να δούμε πως και αν θα λυθεί. Αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης…
     Άντε μετά να μην του βγει το όνομα του Μιχαλιού, αφού έκλεισε τον Δήμο Χαλκηδόνας, κλείνει τον Φορέα, είναι γενικώς ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.
     Το ωραίο στην όλη υπόθεση, είναι η παραδοχή της Κυράς της «Πόλης της» ότι ο Φορέας ήταν ένα μεγάλο καράβι που δεν μπόρεσαν να το κουμαντάρουν. Φυσικά έδωσε την αφορμή στον Χάρη να της θυμίσει ότι αυτά τα είχε πει εκείνος το 2011 όταν έφτιαχναν τον Φορέα για να βολέψουν τις μεγαλοστελεχάρες της Νέας Προοπτικής.

  • Ορίστηκαν τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Π.Π.Ι.Ε.Δ., αλλά δεν μπόρεσε να εκλεχθεί προεδρείο.

  • Ορίστηκαν τα μέλη του νέου Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης και εκλέχθηκε πρόεδροςη κα Καβακοπούλου ενώ αντιπρόεδρος ο κ.  Π. Καρόγλας.

  • Ορίστηκαν τα μέλη και το προεδρείο του νέου Δ.Σ. της 1ης Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης και αυτό της 2ης Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης
  • Ορίστηκαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
  • Εγκρίθηκε η τοποθέτηση στεγάστρου έμπροσθεν του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας.
  • Άλλα θέματα διοικητικής φύσης.
Αυτά εγκρίθηκαν αλλά υπήρξε και μεγάλος αριθμός θεμάτων που αποσύρθηκαν, αφού δεν θα λάμβαναν τον απαιτούμενο αριθμό των 17 ψήφων που απαιτείτο. Ακόμη και με την ψήφο του Λευτέρη Πλάτανου που εχθές μάλλον είχε κάνει delete στην λέξη όχι, πέρα από όσα μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.
Αυτά και αν απαιτηθεί για κάτι νεότερο και διαφορετικό θα επανέλθουμε…

Η Αλεπού ανταποκριτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας