Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ κα. ΔΗΜΑΡΧΟ (ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ)


Εάν μάθουμε να μην κρυβόμαστε από την αλήθεια τότε εύκολα θα καταλάβουμε πώς η ζωή μας, η καθημερινότητα μας και η κοινωνία μας θα γίνουν καλύτερες, πιο ανθρώπινες. Είναι ειλικρινά εύκολο να προσπαθήσεις να «σπιλώσεις» κάποιον προσπαθώντας να ρίξεις λάσπη πάνω του και να κρυφτείς πίσω από την ασπίδα της ανωνυμίας. Προσωπικά, δεν επικρότησα ποτέ τη συγκεκριμένη τακτική και ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντοτε πολέμιός της. Είτε μας αρέσει όμως, είτε όχι, η πολιτική προσφέρει στους ανθρώπους που τους αρέσει να κινούνται σ’ αυτά τα «μήκη κύματος» απεριόριστες δυνατότητες για να αναπτύξουν τις θλιβερές αυτές ικανότητες που οδήγησαν τη χώρα μας και την κοινωνία μας στο σημερινό της κατάντημα.


Απέχουμε μόλις 3,5 μήνες από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τα προγράμματα των συνδυασμών βρίσκονται επί του πιεστηρίου έτσι ώστε να αναπτύξουν οι υποψήφιοι τα επιχειρήματα τους επ’ αυτών. Τις τελευταίες μέρες ήρθε στα χέρια μου μέσω του τοπικού τύπου μια ανακοίνωση της Δημάρχου που παρουσίαζε τα έργα της Διοίκησης και της παράταξης της Νέας Προοπτικής τα τελευταία 3,5 χρόνια στον Δήμο μας. Με προσοχή διάβασα το σύνολο των ενεργειών της συγκεκριμένης Διοίκησης και ειλικρινά αναρωτήθηκα στο τέλος αν όλα όσα διάβασα ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα ή απλά βρίσκομαι σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όντας Δημοτικός Σύμβουλος που έλειψε από Δημοτικά Συμβούλια μόνο για λόγους υγείας, θεωρώ υποχρέωσή μου απέναντι στους συμπολίτες να αποκαταστήσω την αλήθεια σε ό,τι αφορά πράξεις και ενέργειες μιας Διοίκησης απούσας από την πόλη και μιας ακόμη πιο απούσας Δημάρχου από τα Δημοτικά μας Συμβούλια.
            Διάβασα λοιπόν τα εξής:

  • ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
Να θυμίσω ότι: Οι συνεχόμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου για τη μη επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς έβρισκαν «τοίχο» στις αντιδράσεις της Διοίκησης και της ίδιας της Δημάρχου στο Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα του Δήμου όπου και ανήκουν οι παιδικοί μας σταθμοί, καθώς τα μέλη που είχαν οριστεί από την Δήμαρχο επέμεναν στην επιβολή τους και έστελναν το θέμα των τροφείων ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση για την ένταξη των παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ και την εξοικονόμηση πόρων έτσι ώστε να μην επιβληθούν τροφεία ανήκει στην παράταξη «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» η οποία, μετά από πιέσεις των γονέων, εισακούστηκε και τελικά εκτελέστηκε από τα αρμόδια όργανα του Δήμου. Αποτέλεσμα αυτής; Η μη επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και η οικονομική ανάσα της Φιλαδελφειώτικης οικογένειας από ένα σημαντικό έξοδο που με το έτσι θέλω προσπάθησε η Διοίκηση να τους επιβάλει.

  • ΚΑΠΗ.
Να θυμίσω ότι: Στα ΚΑΠΗ επί Δημαρχίας της κας Γαϊτανά επιβλήθηκε το ποσό του 0,5 ευρώ για την κατανάλωση των ροφημάτων. Ακόμη βέβαια περιμένουμε απάντηση στην ερώτηση για το που πήγαν αυτά τα χρήματα, πώς χρησιμοποιήθηκαν, αν χρησιμοποιήθηκαν και ποιο είναι το ύψος του ποσού που συγκεντρώθηκε καθώς δεν κόπηκαν ποτέ αποδείξεις για τις συγκεκριμένες εισπράξεις. Παράλληλα, τα 4 ΚΑΠΗ του Δήμου έγιναν 3 και πλέον το ένα εκ των τριών λειτουργεί πλέον μόνο πρωί.
  • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.
Να θυμίσω ότι: Ο «ιστορικός» όπως αναφέρει ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ έκλεισε με δική της υπαιτιότητα. Η σύμβαση έληξε και η ανανέωση της δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα λόγω των αυθαίρετων κατασκευών που υπάρχουν σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες πλέον νομοθεσίες να μην μπορεί το ακίνητο να αξιοποιηθεί, ο χώρος να παραμένει κλειστός, ερειπωμένος και κατεστραμμένος. Το αποτέλεσμα; Το «στολιδάκι» της πόλης όπως ειρωνικά είχε αναφέρει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ερημώσει, η λίμνη να καταντήσει βούρκος και μια «κυψέλη» συγκέντρωσης των νέων ανθρώπων αυτής της πόλης να χαθεί.
Το ΗΡΩΔΕΙΟ ΠΑΡΚΟ παραμένει κλειστό και κατεστραμμένο γιατί η ίδια η Δήμαρχος που προεδρεύει της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών ακινήτων του Δήμου καθυστέρησε αναίτια τη διενέργεια διαγωνισμού για το εν λόγω ακίνητο με αποτέλεσμα σημαντικοί πόροι για τα ταμεία του Δήμου από την ενοικίαση του χώρου να χαθούν, το ακίνητο να ερημώσει και να μείνει στα αζήτητα.

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
Να θυμίσω ότι: Τα 4.500.000 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία του Δήμου από την κρατική επιχορήγηση μπήκαν στα πλαίσια του εξορθολογισμού των Ο.Τ.Α. προς αποφυγή νέων οφειλών. Αντίστοιχα τα 1.053.000 ευρώ στον Ενιαίο φορέα και τα 100.000 ευρώ στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Δεν μπορεί λοιπόν η Διοίκηση να μιλάει για συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες τη στιγμή που ακολούθησε πιστά την εντολή της κεντρικής Διοίκησης της χώρας. Όλα αυτά απέτρεψαν την κα Γαϊτανά να υλοποιήσει την απόφαση της Διοίκησης για τη λήψη δανείου από τον πρώτο κιόλας χρόνο, που απερρίφθη επειδή η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου απέρριψε στο σύνολο της την πρόταση για λήψη δανείου.

  • ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ:
Να θυμίσω ότι: Το κουφάρι του 1ου Δημοτικού σχολείου ακόμα έχει μείνει με την συγγνώμη της Δημάρχου για την εγκληματική καθυστέρηση στο να υλοποιήσει την πρόταση για την άμεση επισκευή της στέγης έτσι ώστε να αποφευχθεί η ολοκληρωτική του καταστροφή. Εδώ να σημειωθεί ότι στα τεχνικά έργα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη στάση που φτιάχτηκε για να μην βρέχονται τα παιδιά που περιμένουν τα πούλμαν κάθε πρωί για να πάνε στο σχολείο που τα συστεγάζει. Η αρχή έγινε, κατά τα άλλα είμαστε στο τελικό στάδιο για την κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος το οποίο «ΘΑ» γίνει…
Η οριστική παραλαβή του Δημαρχείου της Νέας Χαλκηδόνας, παρότι χρειάστηκε να έρθει 2 φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εγκριθεί, παρότι και τις 2 φορές κάποιοι της φωνάζαμε ότι η κατάσταση του κτιρίου κάνει το οίκημα μη ολοκληρωμένο και με σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες, εκείνη επέμενε να γίνει! Το αποτέλεσμα; Η καταστροφή σημαντικού μέρους του ληξιαρχείου του Δήμου που παράνομα μεταφέρθηκε εκεί, ύστερα από πλημμύρες στο υπόγειο ενός κτιρίου που μας κόστισε 4.300.000 ευρώ!!! Οι επισκευές στις φθορές δεν έγιναν ποτέ. Πάντως και εγκαίνια κάναμε και πλακέτα βάλαμε! Οπότε; Ο στόχος επετεύχθη!

  • Παράλληλα στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και του πολιτισμού ήρθε ο μαρασμός του Πνευματικού μας Κέντρου και η επιβολή των 50 ευρώ ως αντίτιμο για την ενοικίαση της αίθουσας του Π.Π.Ι.Ε.Δ.
Εν κατακλείδι, ακόμα και αυτοί που δεν παρακολούθησαν τα Δημοτικά μας Συμβούλια τα 3,5 χρόνια που πέρασαν ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει γιατί ζουν και κινούνται σ’ αυτή την πόλη και καταλαβαίνουν καλά ότι μπήκαμε σε ρυθμούς εκλογών. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος ήταν αυτός που εισηγήθηκε στην κα Δήμαρχο την σύνταξη αυτού του «ουτοπικού» προγράμματος όμως ειλικρινά ερωτώ, εδώ ζει; Έχει νιώσει την παρέα από τα σμήνη των κουνουπιών τους θερινούς μήνες; Έχει οσμιστεί την ευωδία των άπλυτων κάδων; Έχει περπατήσει τα βράδια στις ρομαντικές γειτονίες της Αγίας Μαρίνας και των Απομάχων όπου ο χαμηλός φωτισμός μόνο ατμόσφαιρα δημιουργεί; Εγκληματική όμως!

Κλείνοντας, θα ευχηθώ να έχουμε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο κατά την οποία θα ήθελα να πρυτανεύσει η λογική και η αλήθεια. Γιατί αυτό πρέπει να παρουσιάσουμε στους δημότες μας, τους γείτονές μας! Αν ξεκινάμε όμως με την λογική της σχέσης μεταξύ του Κολόμβου και των ιθαγενών της Αμερικής πρέπει να ενημερωθούνε ορισμένοι ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε αιώνες πριν. Ας βασιστούμε σ’ αυτά που πραγματικά κάναμε, ας αναγνωρίσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας και ας παρουσιάσουμε στον κόσμο αυτό που πραγματικά μπορούμε να προσφέρουμε και που μπορούμε να κάνουμε. Την πόλη που γεννηθήκαμε και αγαπάμε, την Φιλαδέλφεια και την Χαλκηδόνα μας,  καλύτερη. Μαζί και τη ζωή μας!

                                                                              Κοσκολέτος Σωτήριος
                                                                                Πολ. Μηχανικός Τ.Ε.

                                                                           Δημοτικός Σύμβουλος με την
                                                                           Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
                                                                             «Καλημέρα Όμορφη Πόλη»

1 σχόλιο:

  1. Ο απολογισμός της κας Δημάρχου, είναι διάτρητος από την αρχή μέχρι το τέλος. Αρχής γενομένης από την ενοποίηση των δύο Δήμων, ως "έργο δικό της". Πώς να πιστέψει κανείς ότι μια άπειρη και άσχετη με το Δήμο νέα Δήμαρχος, ήταν δυνατόν να έχει άποψη. Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο ή να μην το αναφέρει καθόλου, ή να αποδώσει "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", δηλαδή να ευχαριστήσει απλά τις υπηρεσίες και των δύο Δήμων που με την συνεργασία τους υλοποίησαν το νέο αυτό εγχείρημα. Τα άλλα "επιτεύγματά της" ανατρέπονται πάρα πολύ εύκολα, αρκεί να αγαπάς την πόλη σου και να παρακολουθείς τα τεκταινόμενα. Ετσι λοιπόν, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να απορείς με το θράσος του συντάκτη του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας