Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή πίτας Ένωσης Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας



Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Κρητών  Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας η κοπή της πίτας της Ένωσης.
Όπως κάθε χρόνο η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Ελένη Κανατά, μαζί με το Προεδρείο αλλά και τα μέλη της Ένωσης είχαν ετοιμάσει γαμοπίλαφο και άλλους Κρητικούς μεζέδες για να συνοδεύσουν την Κρητικιά ρακή, που προσφέρουν εθιμικά πλέον  εδώ και χρόνια στις αντίστοιχες εκδηλώσεις τους οι Κρήτες της πόλης μας.

Μετά την ευλογία και την κοπή της πίτας, ακολούθησε το σερβίρισμα και όλοι οι παριστάμενοι τίμησαν δεόντως τα Κρητικά καλούδια με την συνοδεία ζωντανής Κρητικής μουσικής από μέλη της Ένωσης.
Παρουσία πέρα από τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης, είχαν μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης και όπως είναι φυσικό λόγω και της προεκλογικής περιόδου πολλοί εκλεγμένοι αλλά και υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι.


Διακρίναμε τους Μιχάλη Κουτσάκη (και μέλος της Ένωσης), τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κο Χ. Τομπούλογλου, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κο Κοπελούσο, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μπόβο, Κοσκολέτο, Δημακόπουλο, Γραμμένο, τον και υποψήφιο δήμαρχο κο Βασιλόπουλο, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ν.Φ. κα Δερμανούτσου και τον Πρόεδρο των Μικρασιατών κο Χ. Τριανταφύλλου.
Παρόντες επίσης ήταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Α. Κόντος και Γ. Αράπογλου.

Αλγεινή εντύπωση έκανε η παρουσία της Δημάρχου, μαζί με την αντιδήμαρχο κα Χατζηδάκη, η οποία με δικαιολογία της παρουσίας του κου Τομπούλογλου που κλήθηκε και αυτός να κόψει κομμάτι, μόλις έκοψε το κομμάτι της και εκλήθη ο κος Τομπούλογλου, βγήκε από την αίθουσα όπου μαζί με κάποιους φίλους της και κάθισαν σε απόμακρο σημείο απλά για να φαίνονται.
Περιστατικό που δικαιολογημένα ανάγκασε την Πρόεδρο της Ένωσης κα Κανατά, εκνευρισμένη και αφού πρώτα πήγε η ίδια και τους κάλεσε να μπουν ξανά στην αίθουσα, να διακόψει την εκδήλωση και να δηλώσει το αυτονόητο.
Ότι δηλαδή όσοι παρίσταντο στην εκδήλωση πήγαν για να τιμήσουν την Ένωση Κρητών και όχι για να επιλέξουν αν θα παραστούν ή όχι, ανάλογα με τις υπόλοιπες παρουσίες, αφού η Κρητική φιλοξενία της Ένωσης απευθύνεται σε όλους.
Μετά από αυτό η Δήμαρχος με την παρέα της αποχώρησαν.  
Περιμένουμε από τώρα και την κοπή πίτας του 2015 για να γευτούμε τα Κρητικά καλούδια, αλλά και την Κρητική λεβεντιά και ξεκάθαρη άποψη για το αυτονόητο της Προέδρου κας Ελένης Κανατά.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας