Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων 1ου Γ.Ε.Λ.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου Γ.Ε.Λ.  ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Νέα Φιλαδέλφεια, 13 Μάη  2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος γονέων μετά και τα τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας  πιστεύει ότι το ποτήρι ξεχείλισε, φτάνει πια η υποβάθμιση της παιδείας
Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η αποδόμηση της δημόσιας παιδείας


1)Λιγότερα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
2)Συγχωνεύσεις σχολείων
3)Μειώσεις μισθών των καθηγητών,  πρωτοδιοριζόμενος 750 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ 450 ευρώ, με προϋπηρεσία 15 χρόνια 950 ευρώ (θέση στην Ευρώπη λίγο ποιο πάνω από την Βουλγαρία) άντε και τους φτάσαμε.
4)   Αύξηση ωραρίου των καθηγητών οι οποίοι κάνουν και όλη την δουλειά των διοικητικών υπαλλήλων (γραμματεία κλπ) ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν στα σχολεία και δεν υπάρχουν σε κανένα.
5) Καθιέρωση άμεσα με προεδρικό διάταγμα της αναλογίας 25(+10%) μαθητών ανά τμήμα.
Και ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό!!!
Ο Σύλλογος γονέων, οι καθηγητές και οι μαθητές  μέσα από εθελοντικές δράσεις προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το σχολείο, αλλά το υπουργείο κάνει ακριβώς το αντίθετο προσπαθώντας να σπείρει διχόνοια μέσα στην σχολική κοινότητα βάζοντας το δίλημμα των πανελληνίων.
Αν υπάρχει τέτοιο δίλημμα ας κάνει ένα βήμα πίσω η κυβέρνηση γιατί η σχολική κοινότητα εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει πολλά βήματα πίσω.
Αυτό το διάστημα και με την βοήθεια των ΜΜΕ όπως πάντα !!!ενοχοποιούνται οι καθηγητές, πριν 15 ημέρες ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, πιο πριν οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ.  μετά από 20 ημέρες θα είσαι ΕΣΥ.
Μετά από όλα αυτά συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στον αγώνα των καθηγητών που είναι και  δικός μας  και των παιδιών μας.
Σε ένα κράτος που υπάρχει οικονομική κρίση, στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η Παιδεία και αυτή την τελευταία μας ελπίδα πάνε να μας την στερήσουν.
Όπως πολύ προφητικά είχε γράψει ο Αδαμάντιος Κοραής «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.»

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας