Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι Καμπάνες




«Οι καμπάνες πληρωμένες 
 κάνουνε σα λυσσασμένες»
                                                     (Διονύσιος Σολωμός)


----------------------------------------------------------



Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά:

  • 1 πιάτο ρεβύθια βρασμένα και πολτοποιημένα μ΄ ένα πηρούνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο (αν υπάρχει στο φαγητό λιώστε το, αλλιώς αν δε βάζετε καρότο κόψτε το σε ψιλά κομμάτια)
  • Άνηθο και μαϊντανό
  • Λίγο γάλα (προαιρετικά)
  • 1 αυγό
  • Φρυγανιά (όσο πάρει για να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί σκληρό


Εκτέλεση:


  1. Στα πολτοποιημένα ρεβύθια, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη φρυγανιά, ώσπου να πετύχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό.
  3. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  4. Σ’ ένα τηγάνι, βάζουμε όχι πολύ λάδι (γιατί το ρεβύθι ρουφάει πολύ λάδι) και αφού τα πλάσουμε σε μπαλίτσες, τα αλευρώνουμε και τα ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν.
  5. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Καλή όρεξη!

Καλή χώνεψη!








η Αλεπού με τους ρεβυθοκεφτέδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας