Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Και όμως λεφτά υπάρχουν… Τόσα πολλά που να πληρώνουμε τον παραιτημένο τέως Επιστημονικό Συνεργάτη της Δημάρχου κο Βασίλειο Τσιδήμα ενώ αυτός είναι στην Αμερική;









Όπως ίσως διαβάσατε στα της συνεδρίασης του Δ.Σ., ο Χάρης Τομπούλογλου προ ημερησίας διατάξεως ρώτησε να ενημερωθεί τι συμβαίνει με τον επιστημονικό συνεργάτη της Δημάρχου, κο Βασίλειο Τσιδήμα.
Ειδικότερα ρώτησε να μάθει αν ο κος Τσιδήμας, αν και βρίσκεται στην Αμερική και όπως είναι γνωστό έχει παραιτηθεί από την θέση του τον Δεκέμβριο του 2012, πληρώθηκε για τους μήνες από Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο 2013.
Η απάντηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου οικονομικών άφησε τους πάντες εμβρόντητους, αφού παραδέχτηκε ότι έχει όντως έχει πληρωθεί για τους μήνες που ρώτησε ο Χάρης Τομπούλογλου, αν και αυτός είναι στην Αμερική.
Η δικαιολογία που ακούστηκε για αυτό;

Αν και στην Αμερική ο κος Τσιδήμας όποτε χρειάστηκαν την γνώμη του μέσα σε αυτό το διάστημα, αυτός την έδωσε.
Ασχολίαστο…
Απλά και για να αποκτήσετε πλήρη ενημέρωση για το θέμα, σας παραθέτουμε το ιστορικό της υπόθεσης.

Ιστορικό υπόθεσης
Ο κος Τσιδήμας υπέβαλε την με Α.Π. 14061/10.12.2012 επιστολή παραίτησης από την θέση του επιστημονικού συνεργάτη προκειμένου να μεταβεί στο εξωτερικό για σπουδές, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε τοπικές ιστοσελίδες.
Μετά όμως από διάστημα 18 ημερών και ειδικότερα με την Α.Π. 14856/28.12.2012 επιστολή του, ζητάει την ανάκληση της προηγούμενης αίτησης του, ώστε να αρθεί η παραίτηση του.  
Στο διάστημα όμως που έχει μεσολαβήσει μέχρι σήμερα, ο κος Τσιδήμας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια με την ιδιότητα του εκτελώντας τα καθήκοντα του στις όποιες διεργασίες του δήμου, αφού τελικά μετέβη στην Αμερική.
Ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κος Χάρης Τομπούλογλου, με δύο επιστολές του ζήτησε αναλυτική πληροφόρηση και παροχή συγκεκριμένων στοιχείων από την Δήμαρχο αλλά και άλλες υπηρεσίες του δήμου αλλά και αρμόδιες δημόσιες αρχές.
Ειδικότερα με την Α.Π. 5819/29.04.2013 επιστολή του, απευθύνεται προς τη Δήμαρχο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας κα Ευτυχία Γαϊτανά, την Προϊσταμένη Ταμειακής Υπηρεσίας Δήμου και την Προϊσταμένη Τμήματος Μισθοδοσίας Δήμου, όπου υποβάλλει  8 στο σύνολο ερωτήματα που αφορούν το ιστορικό της αποχώρησης ή μη του κου Τσιδήμα. Μεταξύ των άλλων ερωτά  και για τα στοιχεία του Χρηματικού Εντάλματος πληρωμής μισθοδοσίας (αριθμό εντάλματος, ημερομηνία έκδοσης αυτού και καθαρό ποσό) με βάση το οποίο μισθοδοτήθηκε για τελευταία φορά από τον Δήμο μας ο κ. Τσιδήμας, όπως και για το αν ο κ. Τσιδήμας προσερχόταν καθημερινά στην εργασία του στο Δήμο κατά το διάστημα που υπέβαλε την οριστική αίτηση παραίτησης του μέχρι και τη δημοσίευση αυτής στο ΦΕΚ και τη συνακόλουθη παύση της μισθοδοσίας του .
Στην συνέχεια επανέρχεται εκ νέου και με την Α.Π. 6057/07.05.2013 επιστολή του με θέμα: «Παροχή στοιχείων σχετικά με μισθοδοσία Επιστημονικού σας Συνεργάτη ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΙΔΗΜΑ»,  απευθύνεται στους ίδιους αποδέκτες με την πρώτη, αλλά επιπλέον κοινοποιείται και στους:
Α. ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
1.       Γενικό Επίτροπο, κ. Διονύσιο Λασκαράτο
2.       Υπηρεσία Επιτρόπου Ελ. Συνεδρίου στον ΟΕΕΚ
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και

Γ. ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ,
και ζητά συμπληρωματικά στοιχεία για το θέμα που έχει θέσει με την πρώτη του επιστολή.

Στην  «Διαύγεια» αναρτήθηκε με  Ημερομηνία Ανάρτησης Τρίτη 14/05/2013 και ώρα 12:14:13, η με ημερομηνία 31/12/2012 «ΑΠΟΦΑΣΗ 292/2012 ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΠΕΡΙ ΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΣΙΔΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ».
Η χρονολογία της ανάρτησης προκαλεί ερωτήματα ως προς το χρόνο δημοσίευσης της απόφασης. Έγινε γιατί προηγήθηκαν οι δύο επιστολές του κου Τομπούλογλου ή περίμεναν την διόρθωση του ΦΕΚ 395/τ.Γ΄/04−04−2013 που αναφέρθηκε αρχικά η λύση της συνεργασίας με τον κο Τσιδήμα με το ΦΕΚ Γ 481 / 10 – 05 – 2013.

Μετά από όλα αυτά φτάσαμε στην Δευτέρα 20 Μαΐου για να μάθουμε ότι κάποιος, αν και παραιτημένος, αν και στην Αμερική, αν και δεν παρουσιάζεται καθημερινά στην υπηρεσία του, με το σκεπτικό ότι δεν είχε δημοσιευτεί η απόφαση για την λύση της συνεργασίας στο ΦΕΚ αλλά και ότι όταν χρειάστηκαν την συμβουλή του,  αυτός την έδωσε, πληρώθηκε 4 ολόκληρους μήνες από ένα δήμο που το μόνο που ακούμε εδώ και μήνες είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά.
Ή ακόμη φταίει η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο Χάρης Τομπούλογλου που δεν ψήφιζε τον Προϋπολογισμό και δεν μπορούσε να δουλέψει ο δήμος…
Ασχολίαστο…

Η Αλεπού η ανταποκρίτρια

3 σχόλια:

  1. και μια που λεμε για πεταμενα λεφτα , στο τμημα εσοδων του δημου τι χαος ειναι αυτο που γινεται ? ζητησαμε κατι απλο και δεν εξυπηρετηθηκαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπομονη βρε παιδια. Υπομονη. Ενας χρονος εμεινε για να βγουμε απο αυτη την απιστευτη φαρσοκωμωδια. Προκειμενου να απαλλαγουμε απο αυτους τους πουθεναδες χιλιες φορες ακομα και Δαναη Γκουμα που λεει ο λογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σας πείραξε? επειδή πήγε ο άνθρωπος στην Αμερική να το κάνετε θέμα αμέσως. Είστε κρυφοκουκουέδες και αντιαμερικάνοι εκεί στην ´´καλημέρα όμορφη πόλή´´

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας