Τρίτη 21 Μαΐου 2013

13η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου




Η 13η συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν σχετικά γρουσούζικη. Για την διοίκηση…
Όχι κατά την συζήτηση των θεμάτων αλλά στα προ ημερησίας διατάξεως, που ως συνήθως ο Χάρης Τομπούλογλου ασκώντας με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον του, δηλαδή ως αντιπολίτευση να ελέγχει την διοίκηση, άναψε φωτιές.
Τι ανέφερε και τα λέμε αυτά;

Πρώτα διάβασε την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων που κατά σύμπτωση διαψεύδει τα όσα είχε ισχυριστεί η διοίκηση δια στόματος της Κυράς της Πόλης της, ότι δηλαδή το σωματείο είχε ερωτηθεί και είχε συμφωνήσει για τις όσες μετακινήσεις υπαλλήλων είχαν γίνει.
Μετά αναφέρθηκε σε ένα έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κου Δημήτρη Καλογερόπουλου, με το οποίο επανέρχεται για το γνωστό θέμα της Πρωτομαγιάς του 2011. Με το χαρτί αυτό ζητάει διάφορα στοιχεία για το θέμα αλλά μεταξύ των άλλων αναφέρει τις απορίες του γιατί δεν τιμωρήθηκαν οι αναφερόμενοι στο πόρισμα της ΕΔΕ υπάλληλοι, αφού το πόρισμα αναφέρει βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα. Επιπλέον  ζητάει να μάθει και τους λόγους που το Πειθαρχικό δεν παρέπεμψε την υπόθεση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα περαιτέρω.
Έθεσε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα που ανέδειξε η ΑΛΕΠΟΥ και αφορά τις προμήθειες για την Πρωτομαγιά από συγκεκριμένο προμηθευτή, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι από τον Δήμο ώστε να καταθέσουν και άλλοι τυχόν ενδιαφερόμενοι προσφορές.
Το καλυτερότερο όμως αφορά την πληρωμή επιστημονικού συνεργάτη της Δημάρχου για τέσσερεις ολόκληρους μήνες μετά την παραίτηση του και ενώ αυτός βρίσκεται στην Αμερική. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, αυτό παρουσιάζεται ξεχωριστά και σε άλλη ανάρτηση. Έθεσε επίσης θέμα, γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. για την ενίσχυση της άτυχης Μυρτώς. Απλά θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο είχε ληφθεί απόφαση να δοθούν 10.000 ευρώ από τις αποζημιώσεις των συμβούλων που λαμβάνουν για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Όσον αφορά τα 6 θέματα, αυτά ψηφίστηκαν με σχετικά συνοπτικές διαδικασίες, τα 4 ομόφωνα και αυτό του Προϋπολογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης κατά πλειοψηφία αφού καταψήφισε η παράταξη της Καλημέρα Όμορφη Πόλη.
Αποσύρθηκε το θέμα το σχετικό με την έκθεση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το τρίμηνο 1/1-31/3/2013,

Η Αλεπού η ανταποκρίτρια



2 σχόλια:

  1. πω πω πω ερχεται τσουναμι !!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. της φυλακης τα σιδερα ειναι για τους λεβεντες ... η και για τις λεβεντισσες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας