Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

14η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Όλα τα λεφτά … το φινάλε…






Formula 1

Μια στατιστική αναφέρει ότι ένας στους κάποιους θεατές της formula 1, μη ρωτάτε ακριβές ποσοστό η Αλεπού δεν θυμάται, πηγαίνει να παρακολουθήσει τα grand prix ελπίζοντας ότι θα παρακολουθήσει ζωντανά ένα τουλάχιστον ατύχημα κατά την διάρκεια του αγώνα.
Έτσι και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., όσο και να καυτηριάζουμε το όλο σκηνικό όσοι έχουμε τα κουράγια να τις παρακολουθούμε, κάπου στο βάθος ελπίζουμε ανά πάσα στιγμή να γίνει το τσαφ.

Έτσι και εχθές, η 14η Συνεδρίαση δεν μας άφησε παραπονεμένους, όσο και αν μας κράτησε σε αγωνία αφού η ώρα πέρναγε και φως δεν βλέπαμε.
Το θέμα το καλό, που ήταν και πρώτο – πρώτο, για το πρόγραμμα δράσης ή πιο επιστημονικά «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης» αναβλήθηκε, αφού για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους έλειπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Όχι ότι και να ήταν θα πρόσθετε κάτι, αφού το «αρμόδιος» σε αυτή την ολίγον από διοίκηση όλα είναι σχετικά.
Άλλος είναι ο πολύ αρμόδιος για την καθοδήγηση του θιάσου, τόσο που μπορούμε να τον ονομάσουμε και αρμόδιο – αρμόδιο.
Ο αρμόδιος – αρμόδιος λοιπόν, όπως αποδεικνύεται και από τα τεκταινόμενα, είναι καλά κρυμμένος πίσω από τις κουίντες και ας είναι καλά η κινητή τηλεφωνία για να δίνουμε τις εντολές. Από ταπεινότητα μήπως;

Ενδιαμέσως

Πριν λοιπόν φτάσουμε στα καλά, δεν μπόρεσαν να εγκρίνουν για άλλη μια φορά το Δ.Σ. για το ΠΠΙΕΔ, αφού ο παμμέγιστος και οι αυλικοί του, δεν επιθυμούσαν να δώσουν την ψήφο τους. Αυτό το πρόβλημα το ξεπερνάμε εύκολα, γιατί την άλλη φορά ίσως δεν λείπουν τόσοι πολλοί, οπότε το ένα ψηφαλάκι που χρειάζεται κάπου θα το τσιμπήσουμε.
Ξεπετάξαμε στα γρήγορα δυο θεματάκια διοικητικής φύσεως, δεν ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός τριμήνου αφού εκκρεμεί η έγκριση κάποιων ακόμα περασμένων τριμήνων και εθελοντές για να ψηφίσουν θετικά και να βάλουν την κεφαλή στην γκιλοτίνα δεν βρίσκεις εύκολα πλέον.
Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος και με κάποιες παρατηρήσεις - προσθήκες  του Χάρη Τομπούλογλου εγκρίθηκε η διαδικασία και το κόστος για τις απαιτούμενες μελέτες της επισκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου και φτάνουμε στα καλυτερότερα.

Το τυράκι και η φάκα

Η ολίγον από διοίκηση συνηθίζει, όταν είναι να εγκριθεί μια αναμόρφωση προϋπολογισμού, να στριμώχνει και ένα «ευαίσθητο» θεματάκι, μπας και τσιμπήσουν οι της αντιπολίτευσης και αναγκαστούν να ψηφίσουν το θέμα συνολικά. Είπαμε όμως ότι κορόιδα για να βάλουν το κεφαλάκι στην γκιλοτίνα δεν υπάρχουν.
Αλήθεια ποιος θα έδινε την συγκατάθεση του για θέματα οικονομικής φύσης σε αυτόν τον θίασο με πεμπτοκλασσάτους  ηθοποιούς που ούτε για τα παλιά μπουλούκια δεν κάνουν; Όταν μάλιστα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πληρώσουν αμαρτίες αλλονών, σε κάποιο ενδεχόμενο σοβαρό έλεγχο.
Να μη τα πολυλογώ η κακομοίρα η Αλεπού, αφού οι της αντιπολίτευσης με πρώτο – πρώτο τον κακό Χάρη, με ατράνταχτα επιχειρήματα έβγαλαν off την εισήγηση στο σύνολο της, πρότειναν και λύση.
Μάλλον είχαν το θράσος να προτείνουν σαν λύση το αυτονόητο για να μην κολλήσει το θέμα με την επισκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου, αφού μέσα στα ποσά ήταν και αυτό που έπρεπε να εγκριθεί επιπλέον για να γίνουν οι μελέτες.
Το αυτονόητο για τους σοβαρούς ανθρώπους, που όπως είπαμε πρότεινε ο κακός Χάρης και συμφώνησαν και οι υπόλοιποι, ήταν να εγκριθούν μόνο οι τρεις κωδικοί που αφορούσαν τα του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Τα υπόλοιπα να τα διόρθωναν και εδώ είμαστε.
Και πάνω που λέτε που όλοι ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν και να λήξει το θέμα.
Ο super duper ουάου Πρόεδρος του Δ.Σ. μάλλον είχε «επιφοίτηση» και ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή για να συσκεφτεί με την Κυρά της πόλης της.
Γιατί θα σκέφτηκε στα ξαφνικά, ότι έρχονται εκλογές και δεν είναι καιρός να μην υπακούσεις  τον αρμόδιο – αρμόδιο, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Να μη σας τα πολυλογώ, σας παραπέμπω στην ανάρτηση της καλής ξαδέρφης της Αλεπούς της Μπουμπούς, που είχε μαζί της το βαλιτσάκι της ΕΥΠ και παρακολούθησε την συνομιλία μέσω των κινητών και την δημοσιοποιεί.
Εξέρχεται λοιπόν από το πίσω μέρος των σκηνικών ο super duper ουάου Πρόεδρος του Δ.Σ., γιατί ξέχασα να σας πω ότι εδώ και κάποιες συνεδριάσεις το ντεκόρ του Δ.Σ. το συμπληρώνουν κάποια σκηνικά θεατρικού έργου και…
Ανακοινώνει ότι αποσύρεται το θέμα για να συζητηθεί εκ νέου την Δευτέρα…

Ακολουθούν σκηνές και ακούγονται εκφράσεις που μας συγχωρείτε, αλλά αφαιρέθηκαν εκ της λογοκρισίας…

Φυσικό επακόλουθο της κοροϊδίας, γιατί κάθε λογικός άνθρωπος έτσι το βλέπει, να αποχωρήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, θεσμική και μη, αλλά και μια αντιδήμαρχος που κάνει κακές παρέες τελευταία και έχει μπει στο στόχαστρο του  αρμόδιου – αρμόδιου.
Ως εκ τούτου και λόγω μη ύπαρξης πλέον της αναγκαίας απαρτίας, η συνεδρίαση έληξε.
Ακολούθησε η τήρηση των εθίμων σε γνωστά φαγάδικα της πόλης.
Ραντεβού την Δευτέρα, εκτός απροόπτου.

Αλεπού η αναταποκρίτρια        

1 σχόλιο:

  1. ο αρμοδιος ειναι ψηλουλης με λιγοστα γκριζα μαλλακια ? η μηπως ειναι κοντουλα ευτραφης με ξανθα μαλλακια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας