Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

2η Συνάντηση ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Σας προσκαλούμε στη Συνάντηση Φιλαναγνωσίας, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της Σχολής Χατζήβεη (Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Σχολής Χατζήβεη και τη συνεργασία εκδοτικών οίκων, συγγραφέων κ.α., που οι δράσεις τους σχετίζονται με το βιβλίο και τους ενδιαφέρει να προωθήσουν τη φιλαναγνωσία. Η εκδήλωση είναι ΑΝΟΙΚΤΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, απευθύνεται σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς κι έχει στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Συγκεκριμένα την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθούν:

  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (για παιδιά νηπιαγωγείου-δημοτικού): Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν έχουν στόχο την ευχάριστη βιωματική εμπλοκή των παιδιών με το βιβλίο. Οι δραστηριότητες θα είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένα ηλικιακά group παιδιών. Επίσης θα υπάρχουν και σχετικά εργαστήρια κατασκευών.
  • ΑΦΗΓΗΣΗ: Την ημέρα εκείνη και με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων του σχολείου θα φιλοξενήσουμε την ηθοποιό Έφη Βλαχογιάννη που θα αφηγηθεί το βιβλίο «Η Υπόσχεση» της Anna Cononos. Ένα παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας και της μνήμης, με φόντο τις ανταλλαγές πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1922-24. Η ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια της έκθεσης «Δύο φορές ξένος». Την αφήγηση θα είναι πολύ ωραίο να παρακολουθήσουν παιδιά αλλά και παππούδες-γιαγιάδες που έχουν ρίζες και μνήμες από τη Μ. Ασία. (Ωρα 4.30-5.30)
  • ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (για ενηλίκους και μαθητές 10 ετών και άνω): Σε συνεργασία με την ομάδα Θαλής και Φίλοι στον Ευριπίδη διοργανώνεται την ημέρα της εκδήλωσης Λέσχη Ανάγνωσης. Για να συμμετάσχει κάποιος στη Λέσχη Ανάγνωσης χρειάζεται να έχει διαβάσει το βιβλίο-κόμικ του Απόστολου Δοξιάδη και του Χρίστου Παπαδημητρίου Logicomix. Την ημέρα εκείνη θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για το βιβλίο. (Ωρα 5.00-6.00)
  • ΓΟΝΕΩΝ CAFÉ: Τα πετυχημένα γονέων café (σεμινάρια για γονείς) που διοργανώνουμε στο σχολείο μας, πλαισιώνουν και αυτή την εκδήλωση. Βιβλία που σχετίζονται με τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν η αφορμή για αξιόλογες συζητήσεις αναμεσα σε συγγραφείς και γονείς με κίνητρο την βελτίωση της σχέσης των γονέων με τα παιδιά, τη διαπαιδαγώγησή τους ή άλλα θέματα που τα αφορούν.
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (ενήλικοι, μαθητές όλων των ηλικιών) και ΕΚΘΕΣΗ: Την ημέρα της εκδήλωσης θα εκτεθούν και θα βραβευθούν οι συμμετοχές φωτογραφίας που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Σκηνικό Ανάγνωσης». Σκηνοθετήστε και φωτογραφίστε το ιδανικό προσωπικό «σκηνικό ανάγνωσης», δηλαδή τον χώρο και τρόπο που αρέσει στον καθένα να διαβάζει τα αγαπημένα του βιβλία. Εναλλακτικά μπορεί ο φωτογράφος να σκηνοθετήσει και στη συνέχεια να φωτογραφίσει ένα πρωτότυπο σκηνικό ανάγνωσης σε εσωτερικό ή και εξωτερικό χώρο. Οι φωτογραφίες χρειάζεται να δοθούν/σταλούν στη Γραμματεία της Σχολής (Αδάνων 17, Νέα Φιλαδέλφεια) εκτυπωμένες σε διαστάσεις 20x27 μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, (γράφοντας στο πίσω μέρος το όνομα του «φωτογράφου», την ηλικία/τάξη και τα στοιχεία επικοινωνίας). Θα γίνουν δεκτές μέχρι 2 φωτογραφίες ανά πρόσωπο.
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: Παράλληλα με τις δραστηριότητες των παιδιών και των γονέων θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με συγγραφείς που έχουν γράψει βιβλία με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.
  • ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΩΝ: Δωρίστε βιβλία που έχετε στη βιβλιοθήκη σας και δεν χρειάζεστε πιά στο ανταλλακτικό παζάρι και ελάτε την ημέρα της εκδήλωσης να διαλέξετε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να δωρίσετε βιβλία στη Σχολή από τις 20 Φεβρουαρίου 2013.
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ: Μαθητές από 9-12 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ποίησης που θα διοργανωθεί εκείνη την ημέρα στο σχολείο. Θα ενημερωθείτε σύντομα και θα μπορέσετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. 
  • ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΡΩΜΕΝΑ από τους μαθητές της Β’ Τάξης του Σχολείου.(Ωρα 4.00-5.00 μ.μ.)
  • ΒΡΑΒΕΥΣΗ της Συγγραφέως Ναννίνας Σακκά Νικολακοπούλου για την συμβολή της στο χώρο του παιδικού βιβλίου. (Ωρα 4.45 μ.μ.)
  • ΒΡΑΒΕΥΣΗ του Μικρασιατικής καταγωγής δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου. Με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Χατζήβεη από τη Μικρασιάτισα Μερόπη Χατζήβεη και το βιβλίο του συγγραφέα «Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία». (Ωρα 4.00 μ.μ.)
  • Με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων λειτουργίας του σχολείου από τη Μικρασιάτισσα ιδρύτρια και τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή θα γίνει ΒΡΑΒΕΥΣΗ του συγγραφέα Παπαθανασόπουλου Γεώργιου για το βιβλίο του «Μέρες Αποκάλυψης στη Ιωνία» .
  • ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ με τα βιβλία των συγγραφέων που θα συμμετάσχουν. 

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι εκδοτικοί οίκοι Παπαδόπουλος, Πατάκης, Μεταίχμιο, Ψυχογιός, Κέδρος, το Blog Παραμυθητής καθώς και ανεξάρτητοι συγγραφείς και φορείς που αγαπούν το βιβλίο.
Την εκδήλωσή υποστηρίζει ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.
Χορηγοί Επικοινωνίας: For Free, Elamazi, Επενδυτής
Σας περιμένουμε να περάσουμε μια δημιουργική και ευχάριστη ημέρα με αφορμή το ΒΙΒΛΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας