Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Απλή λογική VS Θα τραβήξω τις κοτσίδες μου



Θα μπορούσα να αναφέρω και εγώ παραμύθια που έχουν γραφτεί που λένε για γραμματείς, Δημάρχους  κ.α,  αλλά τα αφήνω για τα μικρά παιδιά.

Εγώ θα σας πω για τα παραμύθια και τις παραλήψεις της σημερινής εποχής.

Ας δούμε τι ακριβώς έγραψε την Κυριακή το «ΒΗΜΑ», σε κάποια σημεία του ολοσέλιδου ρεπορτάζ του «Μπλόκο σε Δήμους χωρίς προϋπολογισμό»:


·         «Από την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς όλες τις κατευθύνσεις. Μάλιστα επιστρατεύεται η απειλή αστικών και πειθαρχικών ευθυνών των αιρετών, εφ’ όσον δεν συμμορφωθούν. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επικαλείται τη νομοθεσία, προειδοποιώντας με εγκυκλίους για κυρώσεις. Υπενθυμίζει το αρθρο 159, για «Κατάρτιση, ψήφιση και δημοσίευση προϋπολογισμού» του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (του Ν. 3463/2006) που προβλέπει ότι η σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.
·         Παράλληλα δείχνει την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, στην οποία ορίζει ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι υπαίτιοι υπέχουν αστική και πειθαρχική ευθύνη, για σοβαρή παράβαση καθήκοντος».
·         Και στον πρόλογο του ρεπορτάζ αναφέρεται: «Σε λίγο έρχεται η επιτήρηση-επιτροπεία, ενώ για όσους Δήμους, κατά την κρίση του Υπουργείου Εσωτερικών, αναίτια δεν μπορέσουν τελικά να περάσουν στο Δημοτικό τους Συμβούλιο τον προϋπολογισμό ή αυτός δεν εγκριθεί, επιστρατεύονται και πειθαρχικά μέτρα».

Είναι σίγουρος κάποιος ότι οι παραπάνω παράγραφοι φωτογραφίζουν και την αντιπολίτευση του δήμου;

Ο πιο λογικός άνθρωπος θα έβλεπε ότι η σημερινή διοίκηση έχει εκλέξει 20 δημοτικούς συμβούλους και η αντιπολίτευση είναι 13(όλοι μαζί)

Ποιος φταίει που η διοίκηση έχει διαλυθεί, η αντιπολίτευση;

Αν αύριο μείνουν μόνο 5 δημοτικοί σύμβουλοι στην παράταξη της Δημάρχου, πάλι η αντιπολίτευση θα φταίει;

Μήπως το πιο λογικό είναι ότι οι αστικές και πειθαρχικές ευθύνες βαρύνουν την σημερινή διοίκηση του δήμου; Και συγκεκριμένα τους 20;  Ακούγεται πιο λογικό.

Και για να μπούμε και στην ουσία της εξέτασης του προϋπολογισμού του δήμου μας, μήπως η διοίκηση έχει εγγράψει στους σχετικούς κωδικούς αριθμούς υπέρ- τιμολογημένα ποσά δαπανών για προμήθειες και υπηρεσίες (όπως το συνηθίζει ) προκείμενου με εικονικούς διαγωνισμούς να τις κατακυρώσει σε συγκεκριμένους προμηθευτές;
(Βλέπε : προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του δήμου, προμήθεια καυσίμων, προμήθεια ανυψωτικού μηχανήματος – πλατφόρμα σκουπιδιών στο Άλσος )

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς από την διοίκηση του δήμου που διαχειρίζεται με τόση επιπολαιότητα το δημόσιο χρήμα, εάν οι ετήσιες δαπάνες είναι προδήλως υπέρ – τιμολογημένες και συμπαρασύρουν και στην εγγραφή πλασματικών εσόδων για τον εικονικό ισοσκελισμό  του προϋπολογισμού;

Πότε σκέφτηκε η δημοτική αρχή τους συμπολίτες μας που τους φορτώνει με αναιτιολόγητα υψηλά τέλη ηλεκτροφωτισμού (που δεν υπάρχει) και καθαριότητας (που δεν υπάρχει) αφού έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό υπέρ- τιμολογημένες δαπάνες, προκειμένου κάποιοι να θέλουν να γίνουν πλουσιότεροι;

Μήπως κάποιοι θα πρέπει να περιμένουν να δουν πως θα πάνε οι εξελίξεις στο δήμο μας και μετά να βγουν να μιλήσουν για αλήθειες;

Στην περίπτωση που κάποιος έχει δίκιο, εγώ η Αλεπού θα βγω δημοσίως στο blog να του το αναγνωρίσω, στην περίπτωση όμως που θα έχω εγώ δίκιο (η Αλεπού) αυτός θα βγει;

Αναμονή λοιπόν.

Υ.Γ : Το ότι κάποιοι είναι τα φιλαράκια μας (όσοι έχουν) στο δήμο δεν σημαίνει ότι πρέπει τους αγιοποιήσουμε κιόλας.

Το Αλεπουδάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας