Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΣΙΑ ΕΦΗ




ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΦΗΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΩΣ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗΣ «ΔΗΜΑΡΧΟΥ»

ΙΣΤΟΡΗΘΕΝ 
ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΟΥ  « Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ»
ΕΝ ΣΩΤΗΡΙΩ ΕΤΕΙ 4013

Η Οσία  Έφη, η χαριστικώς επονομασθείσα  και ως «Δήμαρχος»  έζησε εις  Ν. Φιλαδέλφειαν και Ν. Χαλκηδόναν  ένα διάστημα μεταξύ των ετών  1950 και  2100.


Εις προκεχωρημένη σχετικά ηλικίαν εισήλθεν εις την πολιτικήν κονίστραν και κυριολεκτικώς εξ ουρανού ανεδείχθη ως Δήμαρχος  Φιλαδελφείας και Ν. Χαλκηδόνος, όπου επετέλεσεν μεγάλο έργο, ιδίως προκαλέσασα εξαιρετικά μεγάλο χρέος σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα μέσα στο έτος 2012.

Τον ίδιον άθλον ανέλαβε να επιτελέσει και κατά το επόμενο έτος 2013, πλην όμως κακοί και ζηλόφθονες δημοτικοί άρχοντες της αντιπάλου παρατάξεως εν τω Δημοτικώ Συμβουλίω της Πόλεως, οι επονομαζόμενοι Βένετοι, εκ του κυανού χρώματος της σημαίας τους, την έκραξαν και την ξεμπρόστιασαν με αποτέλεσμα να της στερήσουν τον κότινον της δόξης  τον οποίον είχε σίγουρο για δεύτερη φορά.

Παραδίδουμε εις την κρίσιν της Ιστορίας τα ονόματα αυτών των κατηγόρων της:  Είναι: Τόμπούλογλου, Κόντος, Βαλασάς και Μάλλιος.  

Αυτή  τότε εμουλάρωσεν και εξεχύθη ανά τας οδούς και τας ρύμας κηρύσσουσα το έργον της, μήπως τουλάχιστον την ευσπλαχνισθούν τίποτε Πράσινοι (εκ της δικής τους σημαίας) δημότες, κομματικώς τυφλοί, κωφοί και άλαλοι.

Παρά ταύτα ουδείς μπορούσε να αντιληφθεί τα όσα έλεγε μεθυσμένη από την επιτυχίαν της, αλλά από ταχύτηταν κεκτημένην ανέκραζαν "θαύμα, θαύμα».

Και τότε τινές άφρονες ομίλησαν φωνήν μεγάλην και είπαν: « Πού το είδατε το θαύμα ρε στραβάδια; 

Μόνο αυτή η ίδια το βλέπει και οι δικοί της που τους πληρώνει από τα λεφτά μας ένα σκασμό αποδοχές σαν συμβούλους να κάνει τη δουλειά που εκείνη δεν νογάει. Και μετά, πού να περισσέψει για κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό, τη συγκοινωνία, κανένα σχολείο, την καθαριότητα και κανένα έργο στην πόλη…».

Είχαν λησμονήσει οι ολιγόψυχοι πως άλλη είναι η αιτία που όλα αυτά δεν εγένοντο υπό της χαρισματικής όσο και χαριστικής πολιτικού Έφης. Το είχε δηλώσει και η ίδια ευθαρσώς εκστομίζοντας την γαλλικήν φράσιν «Μα όλα αυτά είναι μπας κλας!».

Μετά από τόσα και τόσα μαρτύρια κατανοεί ο αναγνώστης τον λόγο δια τον οποίον ανεκηρύχθη Οσία η περί ης ο λόγος. Οπότε διεψεύσθη η αρχή ότι σε αυτόν τον ψεύτη τον ντουνιά δεν αναγνωρίζονται οι καπάτσες Δημαρχέσες!

 Η Αλεπού του μέλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας