Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ποδηλατική Ομάδα Φιλαδέλφειας


Σας αποστέλουμε το link http://podhlatada.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html όπου δημοσιεύετε απόφαση που ελήφθη στον Δήμο Ν. Ιωνίας σχετικά με τον σχεδιασμό δικτύου Ποδηλατοδρόμων.
Σας το στέλνουμε με την υποσημείωση ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον δικό μας Δήμο και κοινά προβλήματα.
Αυτό που θα διαβάσετε στην απόφαση, δείχνει τον δρόμο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας Δήμος πάνω στο ίδιο θέμα.

Το να λέμε συνέχεια ότι υπάρχει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά, άλλα έργα έχουν προτεραιότητα κ.τ.λ. δεν οδηγεί πουθενά.

Η απόφαση δείχνει, ότι το πιο σημαντικό που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση να κάνεις το περιβάλλον της πόλης σου πιο ανθρώπινο.


Εμείς σαν ομάδα έχουμε επικεντρωθεί στα πιο κάτω 4 αποσπάσματα:
 
(1)
 H μελέτη με τίτλο «Σχεδιασμός διαδρομής ποδηλάτου κατά μήκος της Λ. Εθν. Αντίστασης» που αποτελεί την Α φάση του στρατηγικού σχεδίου για τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω μικρής κλίμακας έργων εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψη της τα εξής:
  • τις σχετικές κυκλοφοριακές και πολεοδομικές μελέτες
  • τον στόχο ένταξης του δικτύου ποδηλάτου με τις λιγότερες κατά το δυνατόν παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό καθεστώς,
  • τα φυσικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά της περιοχής,
  • τους πόλους ενδιαφέροντος (π.χ. Αδριάνειες Στήλες, σταθμοί ΗΣΑΠ)
  • τις πύλες εισόδου από τους όμορους Δήμους,
  • τους χώρους αναψυχής, τα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις (Δημοτικό στάδιο και σύνδεση με Ο.Α.ΚΑ.),
  • τις περιοχές κατοικίας, που είναι απαλλαγμένες από διαμπερείς ροές και που, με μικρής έκτασης παρεμβάσεις, μπορούν να μετατραπούν σε περιοχές ήπιας κυκλοφορίας,
  • το μητροπολιτικό δίκτυο ποδηλάτου που έχει προταθεί από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΡΣΑ, με τη σύνδεση Βορρά ­ - Νότου.
(2)

Η διαδρομή - κορμού, τα εσωτερικά δίκτυα των μελλοντικών περιοχών ήπιας κυκλοφορίας και οι μεταξύ όλων αυτών συνδέσεις, εκ των πραγμάτων θα τέμνονται με δρόμους όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι επικίνδυνη για το ποδήλατο. Τα παραπάνω σημεία τομής αποτελούν τις αρθρώσεις του δικτύου. Είναι αναγκαίο ο ποδηλάτης, από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται στο εσωτερικό μιας περιοχής ήπιας κυκλοφορίας, να προσεγγίζει με ασφάλεια τη διαδρομή - κορμού. Οι ασφαλείς συνδέσεις μεταξύ των ήσυχων περιοχών και οι διαβάσεις των κεντρικών δρόμων εγγυώνται αυτή τη δυνατότητα.
 

(3) 
Σε συνέχεια των ανωτέρω το μητροπολιτικό δίκτυο Βορρά - Νότου που προτείνεται από το ΡΣΑ περιλαμβάνει στα σχέδιά του και το Δήμο Ν. Ιωνίας. Συγκεκριμένα, από το Ηράκλειο προς τα Πατήσια προβλέπεται παράλληλα με τις γραμμές ΗΣΑΠ. Επίσης προβλέπεται δεύτερος κλάδος από Φιλαδέλφεια δια της οδού Ιφιγενείας - Ηράκλειο - Σπ. Λούη - οδός Λαυρίου προς Φιλοθέη.

Το προτεινόμενο τοπικό δίκτυο στα όρια του Δήμου είναι:

1. από το σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας προς τη συνοικία της Αλσούπολης (οδός Ελευθερίας) μέσω της Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως. Αποτελεί την Α φάση της μελέτης.

2. από το σταθμό ΗΣΑΠ Περισσού προς Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως μέσω των οδών Κολοκοτρώνη, Αιμ. Γρεβενών και Νίγδης. Η συγκεκριμένη διαδρομή συναντά το ποδηλατόδρομο της Α φάσης.

3. από το σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας προς Ν. Φιλαδέλφεια μέσω της οδού Ελ. Βενιζέλου και του πάρκου της Ν. Φιλαδέλφειας.

4. κατά μήκος της Λεωφ. Ηρακλείου από την Ελ Αλαμέιν μέχρι να συναντήσει το μητροπολιτικό δίκτυο στην οδό Ιφιγενείας

5. μεσω της οδού Ομορφοκκλησιάς προς τη λεωφόρο Βείκου και το Δήμο Γαλατσίου

6. άλλες μικρότερες διαδρομές που συνδέουν τις συνοικίες της Ν. Ιωνίας μέσω των οδών Βοσπόρου, Σινώπης, Μηδείας, Φιλικής Εταιρίας, 28ης Οκτωβρίου κ.λ.π.

(4)
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
(Επί παρόντων 10 μελών)

Γνωμοδοτεί θετικά για το σχεδιασμό του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Ν. Ιωνίας, όπως περιγράφεται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας πράξης.

Έγινε, αποφασίσθηκε και εκδόθηκε στη Νέα Ιωνία την ίδια ημέρα.

 















Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η. Γκότσης
ΤΑ ΜΕΛΗ
Σαπουντζάκης Χ, Κοντογεώργος Α, Μακρίδης Μ, Τζώρου Ε, Λαγουδάκη Μ, Κυριόγλου Κ, Ακιανίδης Ο, Πολυχρονόπουλος Ι , Γεωργαλής Ι. 






  
 









Ακριβές Αντίγραφο από τα πρακτικά
Νέα Ιωνία αυθημερόν
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Επιτροπής Διαβούλευσης
Ηρακλής Γκότσης
Δήμαρχος Ν. Ιωνίας



----------------------------------------------------------------
"ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ"
ιστοσελίδα: www.podhlatada.blogspot.gr
e-mail: podhlatada@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας