Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

I gave you milk and honey, you gave me poison…



Αν ξυπνήσατε με την ανησυχία για το αν στην χθεσινή Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την δεύτερη απόπειρα μπας και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός για το σωτήριο έτος 2013, έγραψα πολλά για να δώσω ειδικό βάρος στο γεγονός, για να μην σας κρατάω σε αγωνία σας πληροφορώ πως όχι.


Γιατί, θα μου πείτε όλοι εσείς οι τυχεροί που καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ σας βλέπατε κάτι στην τηλεόραση ή facebookάρατε στο laptop σας, κοινώς κάνατε κοινωνική δικτύωση.
Και θα σας πούμε όλοι εμείς οι άτυχοι που φάγαμε τις ώρες μας στο Μίλτος Κουντουράς παρακολουθώντας για άλλη μια φορά το θέατρο του παραλόγου.

Μα δεν άλλαξε και τίποτα προς το καλύτερο για να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις της τουρλού αντιπολίτευσης και να δώσει την θετική της ψήφο.
Και όταν λέω τουρλού για να μην παρεξηγηθούμε, εννοώ την θεσμική και την προκύψασα από την Νέα (χωρίς) Προοπτική, ανεξάρτητους, διαγραμμένους κ.λ.π.

Ίσα – ίσα η διοίκηση, μας και τους μπέρδεψε όλους περισσότερο.
Γιατί και στις 28/1 ο προς ψήφιση Προϋπολογισμός ήταν ειλικρινής, ισοσκελισμένος, μυρωμένος και ότι σε -σμένος θέλει ο καθείς, μια από τα ίδια ήταν και εχθές που είχαν γίνει αρκετές αλλαγές σε νούμερα με προσθέσεις κα αφαιρέσεις.

Και σωστά αναρωτήθηκε ο δάσκαλος Λευτέρης για το γεγονός πότε έλεγαν αλήθεια, αραδιάζοντας τα στοιχεία. Τότε ή εχθές;
Για να μην σας κουράζω, η γενική εικόνα ήταν ίδια με αυτή της περασμένης συνεδρίασης σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οπότε μοιραία ίδιο ήταν και το αποτέλεσμα.
9 υπέρ 19 κατά.

Το μόνο αξιοσημείωτο από την χθεσινή συνεδρίαση, ήταν η πρωτόγνωρη για τα μέχρι τώρα γνωστά, επιθετικότητα αλλά και «λογοδιάρροια» της Κυράς της Πόλης.

Πρώτη φορά την είδαμε όλοι να μιλάει τόσο πολύ και να ζητάει να απαντάει στο οτιδήποτε. Λες και κάποιος Δρυίδης της έφτιαξε το σχετικό μαγικό φίλτρο που έγιανε την αφωνία της.
 Όχι ότι βοήθησε σε κάτι ουσιαστικό, αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να πολώσει το κλίμα, ειδικά με τον «κακό» Χάρη και να γίνει το Δ.Σ. αυτό που κοινώς λέμε «μπάχαλο».
Ουσιαστικά πληρώνει τις δικές της επιλογές αφού δεν κράτησε ποτέ μια ενιαία στάση απέναντι σε όσους και εχθές ζήτησε την ψήφο τους.

Γιατί παρακολουθώντας όλα αυτά, ξαναέφερα στο μυαλό μου πάλι το πέρσι, που η αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας την υπέρβαση της, είχε ψηφίσει και προϋπολογισμό και δάνεια και πολλά άλλα.
Και ποιο το αντάλλαγμα;
Κάθε τρεις και λίγο πάρε μια επιστολή που σε στολίζω με τα χειρότερα για να μην ξεχνιόμαστε.

Και έφερα στο μυαλό την σκηνή με την Μελίνα και τον Anthony Perkins στην «Φαίδρα». Εκεί που με την χαρακτηριστική φωνάρα της η Μελίνα τραγουδώντας έλεγε το «I gave you milk and honey, you gave me poison»…

Όταν ό άλλος σου δίνει το ροδόσταμο εσύ γιατί του το ανταποδίδεις με φαρμάκι;
Τέλος πάντων, έπεσε και μια πρόταση στο τραπέζι από τον Ψηλό πρώην Δήμαρχο, να συντάξει η αντιπολίτευση προϋπολογισμό που θα ψηφίσει για να λυθεί το πρόβλημα, έστω και μεσοβέζικα.
Ίδωμεν τι θα γίνει πάνω σε αυτό.

Στα αξιοπρόσεκτα της χθεσινής συνεδρίασης, κάποια απουσία που ο χρόνος θα δείξει αν ήταν δικαιολογημένη από γιατρό ή συνειδητή επιλογή, αλλά και η γενικότερη αίσθηση ότι στο παρασκήνιο γίνονται διάφορες κινήσεις, κυρίως στον ευρύτερο κύκλο της Νέας (χωρίς) Προοπτικής, που μόνο ο χρόνος θα δείξει που αποσκοπούν.

Και το σήριαλ του προϋπολογισμού συνεχίζεται, αφού τώρα μόλις άρχισε.
Α, μη το ξεχάσω.
Μήπως το όλο σκηνικό είναι και ψιλοεπιθυμητό από την ρετάλι διοίκηση.

Γιατί πάλι η κακιά αντιπολίτευση θα  φταίει που δεν μπορούν να διοικήσουν και όχι η ασχετοσύνη τους.

Και άντε μετά εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Μιλάω φυσικά για την θεσμική αντιπολίτευση, γιατί όλοι οι υπόλοιποι, για να μην ξεχνιόμαστε, από κοινού εκλέχθηκαν από κοινού τα έκαναν μπάχαλο, από κοινού διαλύθηκαν.
To be continued…

Η αλεπού αναταποκριτής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας