Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Νίκη επί της Καλλιθέας και Ξανά στην Κορυφή!




Σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Καλλιθέας πέτυχε η ομάδα του ΣΟΝΦ την Κυριακή 24 Φλεβάρη, με την οποία βρέθηκε ξανά να μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας του Προκριματικού Ομίλου Α εθνικής μαζί με τους ΑΣ Παπάγου και ΦΟΝ Ηρακλείου.


Για να φτάσουμε στο τελικό 6-4 υπέρ της ομάδας της Φιλαδέλφειας μεσολάβησε ένας αμφίρροπος αγώνας, με πολύ ένταση, εκατέρωθεν λάθη και χαμένες ευκαιρίες. Η πρώτη παρτίδα που κρίθηκε ήταν στην 10η σκακιέρα όπου μετά από αμοιβαία «κρεμάσματα» πύργων νικητής αναδείχθηκε αυτός που –σύμφωνα με το γνωστό σκακιστικό γνωμικό- έκανε το προτελευταίο λάθος, στην προκειμένη περίπτωση ο Δημήτρης Κλειδαράς του ΣΟΝΦ.

Με ακόμα μια εύκολη νίκη η Μαρίνα Φαραντούρη ανέβασε το σκορ σε 2-0, το οποίο έγινε 3-0 με τη θεαματική νικηφόρα επίθεση του Γιώργου Καλογριδάκη επί του Κωνσταντίνου Φλωράκη. Ακολούθησε η ισοπαλία στην 3η σκακιέρα μεταξύ Βαζελάκη και Χρυσανθόπουλου και μετά την ήττα της Μπαλάσκα από την Τσούμπα και την επικράτηση του Νίκου Σερετάκη επί του ταλαντούχου νεαρού παίκτη της Καλλιθέας Σταμάτη Κούρκουλου-Αρδίτη το σκορ διαμορφώθηκε σε 4½ -  1½ υπέρ του ΣΟΝΦ.

Ωστόσο το ματς δεν είχε ακόμη τελειώσει. Στην 1η σκακιέρα ο Νίκος Μπαλάσκας –που είχε παίξει μια πολύ καλή παρτίδα- σε κρίσιμο σημείο μπέρδεψε τη σειρά των κινήσεων  με αποτέλεσμα να βρεθεί πιόνι κάτω και να χάσει από τον Παύλο Γκέσο, στην 5η η Ντίνα Σερετάκη είχε βγει αρκετά καλύτερη απέναντι στην Άννα-Μαρία Στεφανίδη, όμως μπερδεύτηκε στις περιπλοκές που δημιούργησε η έμπειρη αντίπαλός της και έχασε ένα πύργο, ενώ στην 9η ο Θοδωρής Καλογριδάκης πάλευε ευρηματικά αλλά χωρίς πραγματικό αντάλλαγμα για το υλικό που έχανε από τον Αλεξίου. Όμως οι περιπέτειες των πύργων δεν είχαν τελειώσει, και σε ανύποπτη στιγμή ο Αλεξίου «έστησε» τον πύργο του γέρνοντας οριστικά την ζυγαριά υπέρ της Φιλαδέλφειας.

Τελευταία ήταν η παρτίδα του Τάσου Τσιμπουκίδη με τον Κωνσταντίνο Λάππα που αφού πέρασε από σαράντα κύματα κατέληξε σε ισοπαλία μετά από 5 ½ ώρες αγώνα! Μαχητικό παιχνίδι και θετικό αποτέλεσμα από τον Τάσο παρά την αγωνιστική του απραξία.

Στους άλλους αγώνες τα αποτελέσματα ήταν ΣΟ Αιγάλεω – ΑΣ Παπάγου  4-5½  ΣΜΣ Ελευσίνας – ΦΟΝ Ηρακλείου 4½-5½, ΣΟ Χαλανδρίου – Πανελλήνιος 4-6 και ΣΑΣ Κορωπίου – Ζήνων Γλυφάδας 5½-4½.

Η βαθμολογία μετά τον 7ο γύρο διαμορφώνεται ως εξής: 1-3. ΑΣ Παπάγου, ΦΟΝ Ηρακλείου, ΣΟ Ν.  Φιλαδέλφειας 10 β. 4. ΣΟ Αιγάλεω 9 β. 5. Πανελλήνιος 7 β. 6-7. ΣΑΣ Κορωπίου, Ζήνων Γλυφάδας 6 β. 8. ΣΟ Καλλιθέας 5 β. 9. ΣΟ Χαλανδρίου 4 β. 10. ΣΜΣ Ελευσίνας 3 β.

Με λίγα λόγια η κατάσταση παραμένει ασαφής και όλα θα κριθούν στους 2 τελευταίους γύρους όπου ο ΣΟΝΦ αντιμετωπίζει τους συγκάτοικούς του στην κορυφή Παπάγο και Ηράκλειο. Την Κυριακή 3 Μάρτη η ομάδα μας παίζει εκτός έδρας με τον ΦΟΝ Ηρακλείου.

Νέα Φιλαδέλφεια, 25 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας