Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ταύτιση με τον συνταξιούχο, Νο 1




Ταύτιση από ζήλεια
Από ότι φαίνεται η λέξη «ταύτιση» είναι κάτι που θα φορεθεί πολύ μέχρι τις εκλογές. 
 Ή τουλάχιστον μέχρι να «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες και τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών.
Έχετε να δείτε «ταυτίσεις» που δεν τις φανταζόσαστε ότι θα μπορούσαν να γίνουν.
Ή μάλλον, έχετε να ακούσετε σενάρια για «ταυτίσεις» που ούτε στον ύπνο σας δεν θα τις δείτε να γίνονται πραγματικότητα.
«Ταυτίσεις» που μέχρι να διαψευστούν με τον πιο επίσημο τρόπο, κάτι που σας το υπογράφω εγώ η Κυρά Μάρω, οι γεννήτορες αυτών των σεναρίων θα τα δημοσιοποιούν απλά γιατί με το παρωχημένο τους μυαλό, πιστεύουν ότι η σπορά αυτών των φημών θα εξυπηρετήσει τους προσωπικούς σκοπούς τους, όποιοι και αν είναι αυτοί.
Το θέμα είναι, για να ξεμπλέκουμε μια και καλή με αυτά τα άρρωστα μυαλά, να κρατήσουμε όλα τα σενάρια στο μυαλό μας και όταν με δικαιώσουν οι εξελίξεις και οι ταυτίσεις θα μείνουν απλά σενάρια επιστημονικής φαντασίας, να αποκόψουμε μια και καλή από την ζωή μας τους ευφάνταστους σεναριογράφους.
Στην αντίθετη περίπτωση, που πιθανόν να υπάρξει για ταυτίσεις που δεν προβάλλονται μεν αλλά δρομολογούνται δε, να «τιμωρήσουμε» με κάθε τρόπο τους όποιους συμμετάσχουν σε αυτές τις ανίερες συμμαχίες.
Αυτό είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει, απλά απαιτείται καλή μνήμη από μέρους μας.
Επειδή όμως ζήλεψα με τα όσα ακούγονται, αποφάσισα να κάνω και εγώ μια ταύτιση.
Έτσι για να δώσω τροφή στους ταυτισολάγνους να πλάσουν και να δημοσιεύσουν νέα σενάρια.

Ζητούνται διευκρινίσεις
Στο τελευταίο Δ.Σ. ο «συμπαθής» ασπρομάλλης και ασπρογένης συνταξιούχος, ανέφερε κάποια σοβαρά γεγονότα που δεν είδα να γίνονται ευρέως γνωστά.
Στην αγωνιώδη προσπάθεια του και ψάξιμο, μπας και βρει το χρυσόβουλο που νομίζει ότι έχει και του χαρίζεται εφ’  όρου ζωής του η πόλη, ο συνταξιούχος αυτός βρήκε κάτι πολύ σοβαρό να έχει εμφανιστεί στην Διαύγεια.
Ταυτίζομαι λοιπόν μαζί του και τον αντιγράφω, παρουσιάζοντας σας τα στοιχεία και για να κρίνετε εσείς, αλλά και να δοθούν διευκρινίσεις και απαντήσεις.
Γιατί μπορεί να κάνει και εκείνος λάθος, οπότε κάνω και εγώ μαζί του διπλά.
Και που ταυτίζομαι και που τα αναπαράγω.
Πληρώνοντας την ταύτιση μαζί του.
Ανέφερε λοιπόν ο συνταξιούχος, ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχαν πέσει δουλειά με φούντες στο Δημαρχείο.
Ότι δεν είχε γίνει ένα χρόνο πριν, πήγαν να το κάνουν μέσα σε λίγες ώρες.
Έτσι μαζεύτηκαν, αποφάσισαν, διέγραψαν και μέχρι εδώ ποσώς με νοιάζει.
Εκεί όμως κατά τις 12.00 το μεσημεράκι έπεσαν και κάτι υπογραφές σε ένα συμφωνητικό. Ακολούθως λέει κόπηκε και ένα τιμολόγιο που εξοφλούσε τα όσα υπεγράφησαν με το εν λόγω συμφωνητικό, συνολικού ποσού € 20.000,00.
Όλα αυτά μέσα σε dt χρόνο που λέγαμε και στο σχολείο.
Διαβάζοντας όμως το αναρτηθέν συμφωνητικό στην Διαύγεια μου γεννήθηκαν αρκετές απορίες. Αλεπού είμαι, δεν είμαι δα και ο φωτεινός παντογνώστης. Όπως π.χ.:

  • Πως στις 31 Δεκεμβρίου υπογράφεται συμφωνητικό που αναφέρεται σε υπηρεσίες που έπρεπε να είχαν παρασχεθεί κατά την διάρκεια του χρόνου που προηγήθηκε.
 
  • Αν πούμε ότι λόγω απεργιών κλπ δικαιολογιών υπήρξε τυπικό πρόβλημα για σύνταξη και υπογραφή του συμφωνητικού, ο ανθοστολισμός του νεκροταφείου γινόταν, από ποιόν και κάτω από ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις.
 
  •  Αφού ο χρόνος ισχύος του συμφωνητικού αρχίζει στις 1/1/2012 και τελειώνει στις 31/12/2012, αναφέρεται δηλαδή σε εργασίες για το 2012, γιατί η προσφορά του τελικού αναδόχου είχε κατατεθεί τον Ιούλιο 2012 και όχι το 2011 όπως θα ήταν λογικό. Άντε στις αρχές του 2012.
 
  • Υπήρξαν άλλες προσφορές για την εν λόγω εργολαβία με καλύτερες ίσως εκπτώσεις ή όλοι έδωσαν προσφορά για το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε με την 62/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 
  • Στην περίπτωση που υπήρξαν και άλλες προσφορές με το ίδιο οικονομικό τίμημα, ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής του συγκεκριμένου. Είχε πιο φρέσκα ή μήπως πιο μυρωδάτα άνθη.
 
  • Αν τυχόν μας πουν ότι οι εργασίες θα γίνουν μέσα στο 2013, γιατί αυτό δεν αναφέρεται ή δεν διευκρινίστηκε στο Δ.Σ. όταν τέθηκε το θέμα, αλλά επιλέχθηκε μια διαδικασία που αφήνει κενά και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα στον καθένα. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία είναι αντίθετη με τα όσα αναγράφονται ότι απαγορεύεται η «σιωπηρή παράταση» της σύμβασης.

Αυτά σαν πρώτη αναφορά.
Αχ, ταυτίστηκα και το ευχαριστήθηκα, γιατί ταύτιση με ταύτιση διαφέρει.

Η Κυρά Μάρω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας