Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Παράσταση «παραγουλιάσματος» στο Μεγάλο μας Τσίρκο…


Για να μην μπερδευτείτε.

 Να ξεκαθαρίσουμε, προκειμένου να καταλάβετε από την αρχή που αναφερόμαστε.
Η περιγραφή που θα ακολουθήσει αφορά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Να σας πούμε επίσης, για τους μη γνωρίζοντες, ότι ο όρος «παραγούλιασμα» αναφέρεται στην διαδικασία χτυπήματος του χταποδιού, προκειμένου αυτό να μαλακώσει πριν οδηγηθεί στην σχάρα με τα κάρβουνα.
Πάλι σας μπερδέψαμε, για αυτό ας προχωρήσουμε στο δια ταύτα άμεσα, για να μπουν τα θέματα σε μια σειρά.
Δευτέρα εχθές, 28 Ιανουαρίου, θυμήθηκαν οι αρχόντοι ότι έπρεπε μέχρι τέλος του μηνός να συζητηθεί, μπας και κατά λάθος εγκριθεί, ένα πράγμα που το λένε προϋπολογισμό Δήμου για το 2013.
Σε άλλους δήμους βέβαια αυτό ισχύει, αλλά στον δικό μας φτάσαμε δυστυχώς να μάθουμε και την στιγμή που θα πρέπει να ζήσουμε χωρίς και αυτόν. Κάτι βέβαια θα κάνει η Περιφέρεια για να μας βγάλει από το αδιέξοδο, αλλά όπως και να το κάνουμε, άλλο να έχεις το δικό σου και άλλο να πορεύεσαι με ότι σου στείλουν και υποχρεωτικά θα εκτελείς.
Δεν δίνεις και στόχο.
Στοιχήματα δεν έτρεχαν εχθές για το θέμα, αφού η πιθανότητα ψήφισης του έπαιζε μόνο στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, οπότε δεν υπήρχε καν ενδιαφέρον για ποντάρισμα.

Απουσία λόγω παλαμακίων;

Αν πρέπει να ιεραρχήσουμε τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε εχθές αργά το βράδυ, ξεκινάμε από μια ακόμη απουσία της Πρώτης Κυράς της Πόλης.
Από πού; Από την συζήτηση του προϋπολογισμού του δήμου.
Σαν να λέμε ένα πράγμα αντίστοιχο με το να συζητιέται ο προϋπολογισμός του κράτους στην Βουλή και να έλειπε ο Πρωθυπουργός.
Οι αιτίες που ακούστηκαν διάφορες, για αυτό παιδιά της «ρετάλι συμπολίτευσης» συντονιστείτε για να μην εκτίθεστε τουλάχιστον εσείς.
Αρχικά ακούστηκε ότι απλά θα καθυστερήσει να προσέλθει.
Όσο πέρναγε η ώρα το γυρίσαμε σε «σοβαρό πρόβλημα».
Ακούστηκε και ολίγη από ασθένεια, γενικώς και αορίστως.
Όχι βέβαια ότι η παρουσία της θα ανέτρεπε την κατάσταση ή θα άλλαζε κάτι, αλλά να ρε παιδιά και πέστε μας αν έχουμε άδικο.
Τσιμπικώνει  τα ευρώπουλα μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.
Να μας στερεί και την παρουσία της, δεν λέει. Κάπως πρέπει να τα δικαιολογήσει.
Έστω και με την «κάτι σαν παρουσία της».
Τελικά υποπτευόμαστε ότι δεν προσήλθε λόγω του ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει, γιατί οι παλάμες της είχαν βγάλει φουσκαλίτσες από τα παλαμάκια στον χορό της Ν.Δ. την Παρασκευή το βράδυ…
Θα είχε βάλει και κρεμούλα, να περάσουν οι φουσκαλίτσες.


Κουδούνι πρώτης πράξης…

Και άρχισε που λέτε η παράσταση.
Ένας άχρωμος, άνοστος, άνευρος και με ότι σχετική λέξη που αρχίζει με «α» στερητικό αντιδήμαρχος προσπάθησε να μας βάλει στο πνεύμα.
Προεδρείο, συμβούλους, κοινό, εκπροσώπους του τύπου και φυσικά τις… «αλεπούδες» που παρακολουθούσαμε.
Η εικόνα του;
Απερίγραπτη, σε τέτοιο σημείο που ούτε οίκτο δεν σου προκαλούσε η απέλπιδα προσπάθεια του. Γιατί αν δεν καταλάβατε, εκλιπαρούσε να ψηφίσουν θετικά όλοι αυτοί που πριν μια εβδομάδα η διοίκηση, άρα και αυτός μαζί, με την γνωστή επιστολή έβριζαν την αντιπολίτευση ή λίγο καιρό πριν την αποκαλούσαν «τυφλή και χαοτική». 
Τα υπόλοιπα «πρώτα βιολιά» της διοίκησης σίγησαν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Ο λαλίστατος άλλες φορές Νικολάκης, έχασε νωρίς τα λόγια και την διάθεση του, μετά από παρέμβαση του Χάρη για μια «χορηγιούλα» αλλά και τις υπαίθριες διαφημίσεις μιας εκπτωτικής κάρτας. Το γιατί το ξέρει εκείνος καλύτερα.
Ο Μιχαλιός από την λεβεντογέννα Κρήτη, κάτι ξεκίνησε να λέει, αλλά τον διέκοψαν και έχασε τον ειρμό των σκέψεων του, οπότε τζίφος και αυτός.
Ο άλλοτε λαλίστατος επίσης και μαχητικός το πάλε Παύλος, την έκανε κάποια στιγμή με βήματα ωσάν της γάτας και κανείς δεν τον πήρε χαμπάρι, ούτε καν ακούσαμε την φωνή του. Εξέλιπαν άλλωστε οι λόγοι που έδινε άλλοτε τις μάχες του ενάντια στην κακιά αντιπολίτευση.
Ο μόνος που κάτι έκανε ήταν ο Μπάμπης ο Μπόβος, υπερασπιζόμενος και την θητεία του, αλλά δεν ήταν δυνατόν να ανατρέψει το κλίμα.

Το παραγούλιασμα που λέγαμε

Ήταν τόσο καταιγιστικές οι ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με απόλυτα τεκμηριωμένα στοιχεία και αναφορές στο σύνολο τους, που δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για το οτιδήποτε.
Και αν ο Χάρης Τομπούλογλου μας έχει συνηθίσει στους υψηλούς τόνους, εχθές κινήθηκε σε πρωτόγνωρα έντονους ρυθμούς μέχρι και ο Σταύρος Κόντος.
Ακόμη και τα όσα είπε ο Παντελής Γρετζελιάς δεν άφησαν περιθώρια σε κανένα να του αντιπαρατεθεί.
Ήταν τόσο τραγικό αυτό που παρουσίασαν σαν Προϋπολογισμό και Τεχνικό πρόγραμμα, που δεν δεχόταν καμιά ωραιοποίηση.
Έτσι οι του ρεταλιού της διοίκησης απλά κάθισαν και παρακολουθούσαν κατανοώντας για μια ακόμα φορά με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι έχουν χάσει τα πάντα αλλά και τα όσα τους περιμένουν μέχρι το τέλος της θητείας τους.
Για αυτό μιλάμε για «παραγούλιασμα» αφού αυτή ήταν και η εντύπωση που μας έμεινε με τα όσα παρακολουθούσαμε για κοντά έξι ώρες. (χαρά στο κουράγιο μας)
Με αυτά και αυτά, το όλο σκηνικό έδωσε την εικόνα του Μεγάλου μας Τσίρκου για άλλη μια φορά. 
Λογικό, αφού είναι τέτοιος ο δρόμος που ακολουθήθηκε από την πρώτη στιγμή της θητείας του Δ.Σ. που δεν μπορεί κανείς να κινηθεί από αυτό που λέμε «πολιτικά», όσο και αν θέλει όσο και αν προσπαθεί.
Στα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εχθές το βράδυ, αναφέρουμε την διαπίστωση ότι η διοικησάρα που έχει τις τύχες της πόλης στα χέρια της φέσωσε τον δήμο με ένα χρέος της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου γιούρα. Πέρα από τα όσα βρήκαν και θα πληρωθούν με την έκτακτη επιχορήγηση. Πιθανόν κάποιοι να πίστεψαν στο ότι οι «ωραίοι έχουν χρέη» και το κάνουν πράξη.
Ο Παντελής «ο φταίχτης για τα χάλια μας με την λάθος επιλογή», αναφέρθηκε και στην γνωστή επιστολή των συμβούλων που είχε παρουσιάσει και η ΑΛΕΠΟΥ. Ανέφερε ότι διαθέτει αντίγραφα αυθεντικών υπογραφών των συγγραφέων της και δεν υπάρχει θέμα πλαστογραφίας. Ναι καλέ αυτό που κάποιοι ονόμασαν «μούφα γκαίητ» και προανήγγειλαν και κάτι σε δικαστικές παρεμβάσεις.
Τέλος σημαντική και η αναφορά του, σε σκανδαλάρα που έλαβε χώρα μεσημέρι παραμονής της Πρωτοχρονιάς.  Είκοσι χιλιάδες γιούρα το μέλι. Κάτι που με την ησυχία μας θα ψάξουμε και θα σας το παρουσιάσουμε εκτενέστερα και λίαν προσεχώς.

Η ψηφοφορία απλά πιστοποίησε την υποψία – βεβαιότητα που υπήρχε από την στιγμή που άρχισε η συνεδρίαση.
Ακολούθησε η τήρηση του εθίμου της πλήρωσης άδειων στομαχιών σε διανυχτερεύοντα καταστήματα της πόλης μας από τους πρωταγωνιστές αλλά και πολλούς θεατές του παραγουλιάσματος.
Οι της διοίκησης δεν έγινε γνωστό τι πρόγραμμα ακολούθησαν.

Η Αλεπού  που ξενύχτησε
     

2 σχόλια:

  1. Κούκος Μονός....


    Εγώ πάντως σήμερα το πρωί που την είδα αυτοπροσώπως μια χαρά την είδα.
    Μάλλον θα κρατούσαν οι αναθυμιάσεις από τα ποτά που έπνιξε τον πόνο της το Σάββατο το βράδυ....
    Και είχα και καλή παρέα μαζί της.......
    Άσχετα αν τους 2 από τους τρεις του καλλιτεχνικού σχήματος τους έχει ακόμα απλήρωτους από την πρωτομαγιά παρέα με έναν από τα βόρεια της χώρας....

    Τόσο μεγάλο είναι το θράσος της.....
    Άντε βρε και σ' ανώτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ??? ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας