Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Τι έγινε στις δημαιρεσίες – ποιοι εκλέγονται



Κυριακή χθες και μεγάλη γιορτή. Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων.
Η ζωή όμως τρέχει παράλληλα με τις γιορτές, παράλληλα τρέχουν και οι διεργασίες για την εκλογή νέων οργάνων τόσο στο Δ.Σ. όσο και στις δύο σημαντικές Επιτροπές του Δήμου, δηλαδή την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Μαζευτήκαμε λοιπόν  όλοι οι καλοί και διεξήχθησαν και οι δημαιρεσίες. 

Ο τόπος γνωστός, η αίθουσα του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς». Οι πρωταγωνιστές επίσης γνωστοί, όσοι δηλαδή είχαμε εκλέξει  στις εκλογές του Νοεμβρίου. Όλοι; όχι ακριβώς, αφού έλειπαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, η κα Παπαλουκά και οι κ.κ. Χωρινός και Βαλασσάς.
Παρόντες ήταν για αρκετά σημαντικό χρονικό διάστημα αρκετοί δημότες και οι γνωστοί πλέον υποχρεωτικά παρευρισκόμενοι, που καλύπτουν τις συνεδριάσεις για τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Επειδή τελικά είμαστε πατροπαράδοτοι, ακόμα και σε αυτή την συνεδρίαση παρακολουθήσαμε ένα ωριαίο περίπου pre game show ανάμεσα στους παραμένοντες της Νέας Προοπτικής και στους πρόσφατα διαγραμμένους συμβούλους. Τα είπαν, τους ακούσαμε, δεν ξεθύμαναν  όμως κατά πως φαίνεται, οπότε θα τα ξαναπούν πολλές ακόμη φορές. Και έτσι θα πορευτούμε για ενάμιση ακόμη χρόνο.
Λεπτομέρειες δεν γράφουμε αφού λίγο πολύ τους έχουμε μάθει πια. Εμείς απορούμε γιατί δεν μαζεύονται κανένα βραδάκι σε κανένα ταβερνείο, έχουμε άλλωστε πολλά και καλά από αυτά στην πόλη μας και εκεί με κανένα ποτηράκι να ευφράνουν τις καρδιές τους, αλλά κυρίως μεταξύ «τυρού και αχλαδιού» να τα ξαναπούν μπας και ηρεμήσουν αυτοί ηρεμήσουμε και εμείς. Όχι τίποτε άλλο αλλά δεν μας κολλάνε πια και βαρέα ανθυγιεινά σε όσους αναγκαζόμαστε να τους παρακολουθούμε, για να σας ενημερώνουμε όλους εσάς που διαλέγετε να κάνετε κάτι καλύτερο στην ζωή σας.
Για την ιστορία σας πληροφορούμε ότι στο Προεδρείο του Δ.Σ. δεν είχαμε καμιά αλλαγή στα πρόσωπα αφού και με την πρώτη μάλιστα ψηφοφορία, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Γιώργο Παπακώστα σαν Πρόεδρο, τον Χρήστο Κοπελούσο σαν Αντιπρόεδρο και τον Λευτέρη Πλάτανο σαν Γραμματέα.
Εκεί που είχαμε λίγο ταλαιπωρία παραπάνω ήταν στις ψηφοφορίες για τις επιτροπές, τόσο στην εκλογή των τακτικών αλλά και των αναπληρωματικών μελών.
Τα τρία πρόσωπα που δημιούργησαν το πρόβλημα ήταν ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος και με άγνωστη την τύχη του ως προς την θέση, Μιχάλης Κουτσάκης (θεωρητικά έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί οι νέοι αντιδήμαρχοι οπότε δεν ξέρουμε τι τους επιφυλάσσει το μέλλον), ο Νίκος Παπανικολάου, γενικά περιφερόμενος τόσο στην αίθουσα όσο και στις διάφορες θέσεις που τοποθετείται και παραιτείται μόλις ζορίσουν τα πράγματα, αλλά και ο Αδαμάντιος Παΐδας. Για τους δύο πρώτους πάνω κάτω καταλαβαίνουμε τους λόγους που δεν έλαβαν από την αρχή τους απαιτούμενους 17 ψήφους για να εκλεγούν με την πρώτη και μας ταλαιπώρησαν με επαναληπτικές, για τον τρίτο θα το ψάξουμε γιατί γενικά θεωρείται συμπαθής.
Φαίνεται όμως από όσα παρακολουθήσαμε, ότι τελικά κάποιοι δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο θέλουν να προβάλλονται.
Α, είχαμε και μια άκυρη ψηφοφορία γιατί κάποιος μάλλον ξέχασε να ρίξει τον φάκελο στην κάλπη και στο μέτρημα τους βρήκανε 29 αντί για 30 που ήταν και οι παρόντες.
Όπως καταλαβαίνετε μας πήρε η νύκτα για τα καλά. Και όλα αυτά για θεωρητικά τυπικές ψηφοφορίες. Ίσα – ίσα για να χαλάμε χαρτί για ψηφοδέλτια και φακέλους.
Τέλος πάντων για να μάθετε και εσείς, στις δύο επιτροπές εκλέχθηκαν οι παρακάτω;

Οικονομική επιτροπή
Τακτικά μέλη της Οικονομικής επιτροπής
Καβακοπούλου, Τάφας, Καραβίας, Χατζηδάκη, Κουτσάκης, Κοσκολέτος, Κόντος, Πολίτης.
Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής επιτροπής
Μπόβος, Παΐδας, Παπανικολάου, Χ. Τομπούλογλου, Πλάτανος

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Τακτικά μέλη της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Καβακοπούλου, Κουτσάκης, Παΐδας, Παπανικολάου, Χατζηδάκη, Γραμμένος, Μάλλιος, Γκούμα
Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Κότσιρας, Τάφας, Μπόβος, Γ. Τομπούλογλου, Κόντος

1 σχόλιο:

  1. Ο μικρός Χαλκιδωνιώτης ίδρωνε και ξεΐδρωνε, μήπως ήταν από τη ζέστη η από τη λαχταρά που έπαθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας