Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Eπιστολή της Βούλας Μαυράκη


Ανοιχτή επιστολή της Παρασκευής Φίλου – Μαυράκη

Όταν εκλεγήκαμε ως «Νέα Προοπτική» πριν δύο χρόνια, από το λαό της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, μας ανετέθη το καθήκον να πράξουμε χρηστή διοίκηση, στο πνεύμα του Νόμου και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.


Αντ’ αυτού η Δημοτική Αρχή κατέφυγε σε επιφανειακές δράσεις, τελείως αποτυχημένες ως προς τη στόχευση, με αποτέλεσμα να γίνεται απανταχού αντιληπτή μία κατάσταση αποδόμησης και γενικευμένης παρακμής.
Ως δημοτική σύμβουλος της «Νέας Προοπτικής» δεν παρέλειπα με κάθε ευκαιρία να επισημαίνω στα δημοτικά συμβούλια και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής τη σωρεία τακτικών λαθών που διέπραττε η Διοίκηση με τις προτάσεις που έφερνε προς ψήφιση αλλά και την έλλειψη αποφασιστικότητας για την υλοποίηση ήδη ψηφισμένων αποφάσεων.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την εγγενή αδυναμία της κυρίας Δημάρχου να συνθέτει διαφορετικές αλλά χρήσιμες απόψεις, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η πορεία σύγκρουσης θα γινόταν κάποια στιγμή αναπόφευκτη. Η στιγμή λοιπόν αυτή έφτασε και με πρόταση της Δημάρχου επήλθε, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (!), μετά από μια διαδικασία – παρωδία, η διαγραφή μου από το συνδυασμό, μαζί μ’ εκείνη τριών άλλων δημορικών συμβούλων, με μοναδικό σκοπό ν’ αποκλειστεί η συμμετοχή μας από τις δημαιρεσίες της 6ης Ιανουαρίου 2013, όπου εκλέγονται στα διάφορα συμβούλια μόνον τα μέλη της διοικούσας παράταξης.
Δηλώνω ευθαρσώς ότι διαφωνώ ριζικά με τον τρόπο που μεθοδεύτηκαν και εκτελέστηκαν οι διαγραφές αυτές, διότι ως πρακτική, αντιτίθενται στη φιλοσοφία που κυριαρχούσε στο συνδυασμό για όσο διάστημα ο αείμνηστος Γ. Αποστολάκης ήταν επικεφαλής. Και τονίζω πως η «Νέα Προοπτική» εκτός από παρόν, έχει και παρελθόν και μάλιστα λαμπρό, που άφησε πίσω της έργο σημαντικό, που πήρε σάρκα και οστά κατά την περίοδο 2007 – 2010 στη Ν. Χαλκηδόνα. Εννοώ δηλαδή, πως για μένα προτιμότερο είναι να μην ανήκω σε μια παράταξη που απλώς φέρει την επιγραφή «Νέα Προοπτική» αλλά στην πράξη ουδεμία σχέση έχει με τη «Νέα Προοπτική» του αείμνηστου ιδρυτή μας.
Όσον αφορά στις άλλες κατηγορίες που θέλουν να είμαι ενταγμένη σε «ομαδούλα» δεν χρειάζεται να πω πολλά. Η μακρά θητεία μου στο Δήμο Ν. Χαλκηδόνας καταδεικνύει την αντίθεσή μου απέναντι σε εξουσίες και πρόσωπα που θα με έφερναν αντιμέτωπη με ηθικά διλήμματα και θα υπήρχε κίνδυνος να καταστώ υπόλογη έναντι του κόσμου που με είχε εμπιστευθεί. Όπως λοιπόν και τότε, έτσι και τώρα, κάθε αντίρρησή μου είναι αποτέλεσμα ελεύθερης και συνειδητής βούλησης. Φροντίζω πάντα, σε κάθε συνεδρίαση, να τεκμηριώνω τις θέσεις μου και να εξηγώ τους λόγους που με εμποδίζουν να ψηφίζω τις όποιες προτάσεις και σχέδια, υποτίθεται ότι, εξυπηρετούν υο λαό της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, γιατί ακριβώς πιστεύω ότι εναντιώνεται στο συμφέρον του, παρά αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να κλείσω με ένα απόσπασμα από την ερμηνεία του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης»), για το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει ένας δημοτικός σύμβουλος που θέλει να σέβεται τον εαυτό του: «Η με απόλυτη, ελεύθερη και ενσυνείδητη έκφραση της γνώμης και διάθεση της ψήφου του δημοτικού συμβούλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αποτελεί στην ουσία την έκφραση και πραγμάτωση της συνταγματικής επιταγής και φανερώνει το μεγαλείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και δίδει την ευκαιρία  ν’ αναδεικνύονται οι άριστοι πολίτες σαν δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες με υψηλό ηθικό ανάστημα και κύρος».
Νέα Χαλκηδόνα 17/01/2013
Παρασκευή Φίλου – Μαυράκη
Δημοτική Σύμβουλος

1 σχόλιο:

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας