Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

2η Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου



Το παρακάτω κείμενο μπορείτε άνετα και να παραλείψετε να το διαβάσετε, αν πιστεύετε σε αυτό που λένε «ο χρόνος είναι χρήμα».


Ο λόγος είναι πολύ απλός, τόσο απλός που δεν μπορούμε να σας δώσουμε και την ακριβή διάσταση του.
Δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα νεότερο ως προς την εικόνα και την ποιότητα των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Η κάθε νέα συνεδρίαση απλά αποτελεί μια απλή επανάληψη της προηγούμενης και για ποικιλία, διαφέρει ο λόγος της μάζωξης.
Μαζευτήκαμε που λέτε για να ψηφιστούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος τα δύο θέματα της Η.Δ. . Κάποιοι  επισήμαναν ότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να γλυτώσουμε κανένα ευρώπουλο, αφού δεν νομίζουμε να υπήρχε άνθρωπος που να είχε αντίρρηση ώστε η ψήφιση να γίνει δια της μεθόδου που συνηθίζουμε να λέμε «δια περιφοράς».
Εκτός και αν οι συνεδριάσεις γίνονται και για το «know us better»…
Καλύτερη απόδειξη για όλα αυτά, το ότι από τις κοντά δύο ώρες της συνεδρίασης αναλώθηκαν μόνο 5 λεπτά για την ομόφωνη ψήφιση τους, νομίζουμε δεν υπάρχει. Και αυτά για να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και να καταγραφεί μια παρατήρηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κου Χάρη Τομπούλογλου.
Πως περάσαμε το υπόλοιπο χρονικό διάστημα;
Παρακολουθώντας κάποιους να μας δίνουν μαθήματα για το πώς μπορείς να τρελάνεις κόσμο.
Αφού οι περισσότεροι ομιλητές (κυρίως από την πλευρά της διοίκησης) αναλώθηκαν να μιλάνε για το προς έγκριση ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης αναφερόμενοι όμως στην κατάληψη της Στρούγκας, που στην αρχή της συνεδρίασης απλά διάβασε ένα κείμενο – ανακοίνωση και αποχώρησε.  
Μπερδευτήκατε;
Μάλλον αυτό έπαθαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ίσως δικαιολογημένα αφού Στρούγκα και Λαϊκή Συνέλευση τις χωρίζει μια μεσοτοιχία.
Το μόνο που καταγράφουμε από αυτή την κουβέντα που παρακολουθήσαμε, είναι το γεγονός ότι ενώ κάποιοι στην τοποθέτηση τους αναφέρθηκαν ευνοϊκά προς την Λ.Σ. στην ψηφοφορία όμως απείχαν.
Για την ιστορία το ψήφισμα που ζητούσε να πάρει θέση ο Δήμος και να δηλώσει ότι δεν είναι σύμφωνος με την όποια πιθανή παρέμβαση της αστυνομίας για να εκκενώσει τον χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης, εγκρίθηκε.
Θετική η παρατήρηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κου Χάρη Τομπούλογλου, ώστε το ψήφισμα να διαβιβαστεί στην τοπικό αστυνομικό τμήμα ώστε αυτό να αποκτήσει ουσία και διάσταση.
Το μεγάλο μπάχαλο έγινε ακολούθως, όταν ο δημοτικός σύμβουλος κος Κοσκολέτος, συνεπικουρούμενος από τον κο Χάρη Τομπούλογλου,  αναφέρθηκε στην περίφημη (άλλη μια) ανακοίνωση της ολίγον από διοίκηση Νέας Προοπτικής http://alepoufiladelfeia.blogspot.gr/2013/01/harvard.html που μεταξύ των άλλων εκθέτει ονομαστικά όσους καταψήφισαν την εισήγηση για την ίδρυση Κέντρου δια Βίου Μάθησης.
Τελικά μέσω μιας απόφασης του Προέδρου κου Παπακώστα, αφού είχε προηγηθεί ψηφοφορία για το αν δεχόταν το σώμα να γίνει συζήτηση για το θέμα, η συνεδρίαση έληξε αν και υπήρχε απαρτία.
Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι, ότι οι της διοίκησης δεν την γλύτωσαν την «κουβεντούλα» απλά ανέβαλαν για λίγο το γερό σφυροκόπημα που προβλέπεται.
Την επόμενη φορά μάλιστα θα βρεθούν κυριολεκτικά στην μέση, αφού θα είναι παρών και ο κος Γρετζελιάς, επίσης καταγγελλόμενος από την ανακοίνωση.

Για το αν παίζουν ρόλο οι κάποιες χθεσινές απουσίες ή η απροθυμία κάποιων πρώην αντιδημάρχων να συμμετάσχουν ενεργά στην όλη συζήτηση,  αυτό απλά καταγράφεται σαν γεγονός και θα περιμένουμε το μέλλον για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Η Αλεπού πολεμικός ανταποκριτής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας