Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου από τον Παντελή Γρετζελιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Αγαπητοί Συμπολίτες,
    
1.- Ως γνωστόν σε όλους σας, τυγχάνω πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού και παράλληλα λόγω των διαφωνιών μου που διαμεσολάβησαν με τη Διοίκηση αναφορικά με την ασκούμενη Δημοτική Πολιτική και όλα όσα μέχρι και σήμερα ακόμη συμβαίνουν και την εν συνεχεία διαφοροποίησή μου από αυτόν, τυγχάνω και Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. 

     2.- Σύμφωνα λοιπόν με το υπ’ αρ. 45960/18.12.2012 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και τα άρθρα 64 , παρ.1 και 74 του ν. 3852 / 2010 , τόσο ή Σύγκληση , όσο και η  Συνεδρίαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου , καθώς και η Προεδρία της σημερινής Ειδικής Συνεδρίασης για την εκλογή των μελών του Προεδρείου, γίνεται από τον Δημοτικό Σύμβουλο που κατά τεκμήριο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Δημοτών , με σκοπό τη χωρίς προσκόμματα συγκρότηση των ανωτέρω οργάνων προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία τους προς άσκηση των απονεμημένων σ’ αυτά αρμοδιοτήτων [ σχετική η υπ’ αρ. 234 / 2007 Γνωμ. του Ν.Σ.Κ. ]  .
     3].- Η παρούσα επίσης συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι μία και έχει τρία σκέλη λήψης  αποφάσεων [ δηλαδή την εκλογή του Προεδρείου Δ.Σ., της  Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ] και ο νομοθέτης χρησιμοποιεί στις ανωτέρω διατάξεις, τον  όρο ‘’ συνδυασμοί  ‘’ και όχι τον όρο ‘’δημοτικές παρατάξεις ‘’ [ βλέπετε σχετικά την υπ’ αρ. 244 / 2007 Γνωμ. του Ν.Σ.Κ. ] .
     4].- Με βάση λοιπόν το άρθρο 64, παρ. 1 του ν. 3852 / 2010 και την εν λόγω γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. που σας προανέφερα, ο νομοθέτης θέλησε να εξαρτά την άσκηση ειδικών καθηκόντων ενός συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου, δηλαδή αυτού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερους ψήφους, με την ένταξή του στον επιτυχόντα συνδυασμό, και όχι σε μία Δημοτική Παράταξη, ορίζοντας, ρητά και ως αποδεικτικό στοιχείο του γεγονότος αυτού την δικαστική απόφαση ανακήρυξης των Δημοτικών Συμβούλων .
     5].-  Έτσι λοιπόν , η Ανεξαρτητοποίησή μου , ως πρώτου σε ψήφους συμβούλου
του επιτυχόντος συνδυασμού από την Δημοτική Παράταξη με την οποία εκλέχτηκα  , σύμφωνα και με το παραπάνω έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και την σχετική Γνωμ. του Ν.Σ.Κ., δεν μου αποστερεί και το δικαίωμα της άσκησης των ειδικών καθηκόντων που μου απονέμονται από το νόμο κατά τις ανωτέρω διατάξεις , σχετικό άλλωστε και το υπ’ αρ. 64047 / 17-11-2008 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών .
    6].- Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των Δημοτικών Παρατάξεων , αλλά και όλους τους Συμπολίτες μου , να προσέλθετε την Κυριακή των Θεοφανείων [ 06-01-2013 ] και ώρα 13.00 μ.μ. , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [ στο Λύκειο «Μίλτος Κουντουράς» – πρώην συγκρότημα ΚΑΤΕΕ στη Ν. Φιλαδέλφεια ] , για να συμμετάσχετε οι πρώτοι και παρακολουθήσετε ως πολίτες την σχετική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας , μία διαδικασία που την ίδια ημέρα γίνεται σε όλους τους Δήμους της χώρας .
    7].- Θέλω τέλος να ευχαριστήσω του Συνδημότες μου και των δύο Πόλεων μας , για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους που έχουν δείξει μέχρι σήμερα στο πρόσωπο μου και εύχομαι το καλύτερο για τον καθένα σας, σε μία παρά πολύ δύσκολη χρονική περίοδο που όλα και όλοι δοκιμάζονται.   
Υγεία και  Καλή Χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας .
 
Ν. Φιλαδέλφεια στις 4 Ιανουαρίου 2013
Με εκτίμηση,
Ο Προεδρεύων της Ειδικής Συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου
Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

Παντελής Χρ. Γρετζελιάς
                                                 Πρώην Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Αλεπού Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας